ANNONS

Vecka 38 ✅

/

Positivt med vecka 38 var att jag blev frisk från min förkylning. Annars var det lite av en varannan-dag-vecka. Varannan dag pigg och energi att göra saker, typ träna, och varannan dag trött och bara sugen på sängen.

Förra onsdagen eller torsdagen trodde jag faktiskt att det var dags. Var hos frissan på förmiddagen (lätt värt att få känna sig lite snygg så här i slutet av graviditeten!) och när jag gick därifrån mådde jag illa och kände mig konstig. Olustig liksom. Väl hemma hade jag oregelbundna förvärkar (som mensvärk), huvudvärk och illamående resten av dagen och kvällen. Så då blev det fart på mig och Patrik minsann! Vi packade BB-väska i ett huj och shoppade lite nödvändiga saker till förlossningen. Som klubbor att suga på och Emla och värmekudde på apoteket. Men det avstannade när jag skulle lägga mig – falskt alarm. Dagen efter mådde jag istället toppen och gick en 7 km powerwalk och åkte runt och kollade på möbler osv.

Krämpor: Lite förvärkar. Mensvärk, men bara i magen. Min barnmorska säger att det ska kännas i ryggen också när det är dags. Ont i ryggen och höfterna på nätterna. Nästan omöjligt att hitta en position att sova i nu. Min kille fullkomligt hatar min långa maskkudde (har lånat den av en kompis alla ni som har frågat om den), haha. Han säger att den dödar all form av samliv. Och jag får hålla med om att det är mkt mindre romantiskt att krama krampaktigt på kudden istället för på honom när jag ska sova. Men nöden har ingen lag. Hugg i högra ljumsken. Kommer ofta och plötsligt och helt utan förvarning. Gör vidrigt ont. Ont i brösten. Spänner och ilar, men ingen råmjölk ännu. Allmänt tungt att röra sig. Samt att humöret inte direkt är på topp.. Sover ju så dåligt så tålamodet är minimalt. Stackars Patrik.. Har iaf börjat ta en alvedon varje kväll när jag ska lägga mig. Då får jag iaf några sammanhängande timmar då jag inte vaknar för att det gör ont.

Träning: ändå hyfsat med träning den här veckan. Tycker det känns skönt att röra på mig de dagar jag har lite energi. Sprang intervaller med min 12-åring en dag, eller jag joggade med honom när han skulle jogga och vilade när han skulle sprinta. Sen har det blivit en del längre powerwalks, den längsta på 7 km. Har också kört lite styrketräning/yoga utomhus när boysen har spelat fotboll. Känns ändå som att jag har underhållit min kropp rätt så bra de här 9 månaderna. Tror att jag kommer att ha igen det sen.

Vikt och kropp och sånt: Magen har sjunkit rejält nu! Lättare att andas, även om den nu trycker på andra saker. Organ och sånt där. Har inte haft så mkt vätska i kroppen som förut, skönt. Har nu gått upp ganska exakt 20 kg, precis som jag gjorde med mina två första, så nu tycker jag det är dags för bebben att titta fram! Det är TUNGT att bära runt på 20 extrapannor. Spec eftersom de inte direkt är jämt fördelade på kroppen..

Övrigt: Var hos barnmorskan sista gången innan hon går på semester. Allt såg bra ut. Dock tyckte hon inte att jag skulle ställa in mig på att föda tidigare så jag får väl försöka tagga ner lite.. Svårt. Dagarna går så långsamt nu. Jag är inte så bra på att vänta och ha tålamod. Har världens bästa pojkvän iallafall. Han har frivilligt tagit på sig all kökstjänst och har servat mig och ungarna med mat de senaste veckorna. Vet inte hur jag hade klarat mig annars. Han är också så himla snäll och tappar aldrig tålamodet trots att jag är gnällig och jobbig och trött mest hela tiden. Världens bästa!

Lite bilder från vecka 38:

Shoppade bebisgrejer och möbler i den här randiga klänningen från Topshop. Detta var en av mina bra dagar.

 

Mitt fina grabbgäng! Nu har Dylan åkt till sin pappa för en månads sommarlov och även Jack har precis åkt till sin pappa. Bara jag och Patrik kvar. Och så lillkillen i magen förstås.

 

Bye bye gråa hår! Guuuud vad det är underbart att fixa utväxten när man har gått lite för länge. Kände mig som en ny människa efteråt.  

Här tycker jag bestämt att magen hade sjunkit rejält. Upptäckte det endast pga att jag äntligen kunde andas någorlunda igen, haha. Men bilden bekräftade känslan.

 

På powerwalk dagen efter ett förvärksrace. Hur pigg och stark som helst. Kroppen är märklig och märkvärdig. 
Stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor, for the win! Håller ihop vaderna som tar mest stryk av promenerandet.

 

En liten glasspaus efter besök på MamaMia. Glassuget har avtagit något, men gör sig ändå påmint någon gång varje dag. Mest blir det Piggelin.

3
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00