ANNONS

Veckans Almenäsa

/

-Donald Trump är en idiot. Kommer väl inte som en nyhet för någon, men nu har han liksom överträffat sig själv i dumhet genom att lämna Paris-avtalet. När jag ser den gode Donald ser jag alltid framför mig ett litet förorättat barn som tror att alla försöker lura honom och tycker allt är orättvist. ”Alla vill lura USA!” ”Alla vill ta våra pengar!” ”Dumma dumma alla andra länder! Dumma ni!” ”Om inte jag får bestämma vilken lek vi ska leka så tänker inte jag vara med!” Jättebebis. Vilket får mig att undra vilka hans väljare är. Hur ser de ut? Har de i snitt mycket lägre IQ än resten av befolkningen? Är de också jättebebisar i vuxenkostym? Så många frågor.

-Hemma i Sverige är SDs framfart oroväckande. Tydligen är de just nu Sveriges näst största parti. Kan inte hjälpa att tänka att övriga partier har gjort ett stort, stort misstag som har låtsats som om SD inte existerar, att de är luft. Det är klart att deras röstare blir provocerade av det, vi lever i en demokrati och en femtedel av svenskarna upplever att deras åsikter blir ignorerade. Att deras val av parti omyndigförklaras. Så här tror jag de etablerade partierna har en svår nöt att knäcka innan valet nästa år. Hur ska man hantera SD?  Kanske är det smartare att låta dem lägga krokben för sig själva istället för att låtsas att de inte finns?

-De allt mer frekventa terrordåden gör mig orolig, rädd och arg. Manchester var liksom droppen. Att rikta in sig på barn och ungdomar.. Rent utsagt förjävligt. Hur hanterar vi problemet med IS-anhängare och återvändare i Sverige? Görs tillräckligt? Räcker våra lagar till? Känns som det här måste få extremt stort fokus och det kvickt. Det är SÅ obehagligt att känna sig så otrygg överallt, hela tiden. Och jag kan säga rent ut att jag är inte på Team ”med kärlek och gemenskap löser vi allt”. Då lutar jag mer åt Team ”rädd och arg”. Men så måste också alla känslor den här vedervärdiga terrorn väcker få vara okej.

-Discovery fortsätter att värva till OS-gänget. Nya förmågor som blev klara i veckan: Patrick Ekwall och Camilla Nordlund. Kul! Givetvis ett måste att rekrytera duktiga medarbetare med alla stora rättigheter vi köpt in på sistone. OS givetvis, men även Allsvenskan. Ser hur som helst fram emot att åka till Pyeongchang med det här gänget, kompetens på alla positioner. Diskuterar just nu för fullt utformingen av OS-magasinet som jag ska leda. Har också haft möte med min chef Axel och diskuterat hösten. Blir inte jättemycket mammaledighet för min del.. Men det ska nog funka med tanke på att vi till hösten är två vuxna som delar på föräldraansvar och vardagssysslor. Och jag längtar efter att göra tv nu! Kliar i fingrarna efter att få gå in i direktsändning och bara köra. Återkommer med exakt vilka produktioner det handlar om så fort jag får avslöja mer om det.

-Vädret. Är nog bara jag som är tacksam för att det är lite svalare. Möjligtvis en del fellow preggos håller med. Det får gärna vara såhär fram till mitten av juli, sen tar jag tacksamt emot sol och värme. Gärna oktober ut! Haha.

-Fy fabian vad The Handmaid’s Tale är bra. Har ni inte redan sett den, gå genast till HBO och åtgärda detta! Är barnsligt förtjust i allt som handlar om världens undergång, katastrofer, dystopier, möjliga framtidsscenarion. Får verkligen sitta på händerna för att inte bara sluka boken av Margaret Atwood istället för att att otåligt vänta en vecka på nästa avsnitt.

-ASOS Maternity. Jösses vad mycket bra mammakläderde har, till helt rimliga priser. Enormt utbud faktiskt. Klickade hem för en förmögenhet för nån vecka sen och behövde bara skicka tillbaka två plagg. Resten satt som en smäck. Bland annat så är den gröna kimonon jag hade på Ajax-Man U därifrån (många har frågat om den). Kimono är en gravids bästa vän alltså. Framhäver den fina runda magen, men döljer den mindre smickrande gravidformen bakifrån. Samt extratuttarna man har fått på ryggen. Dessutom ser man lite glammig ut. Inte fel!

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00