ANNONS

Vecka 31✅

/

Herregud, minns inte ens veckan som precis gått, vad är det för fel på min hjärna? Gravidmosig? Kanske. Var väldigt trött även denna vecka 31. Inte lika sjuk som veckan innan men fortfarande ruskigt trött. Hade också en rätt intensiv vecka med två basketavslutningar för Dylan, speciell skoldag med uppträdanden etc. Bara att vara mamma är ett heltidsjobb så här i slutet av graviditeten. Särskilt när man inte har någon avlastning i vardagen. Måste ta powernaps flera gånger varje dag. Är SÅ less på att vara så här trött!!

Träning: Har varit på ett gäng powerwalks. Två på en mil och en på fem kilometer och så har jag promenerat dit jag ska så ofta jag har kunnat. Ett gympass med stepmaskin, roddmaskin, lite styrka och lite rörlighet/yoga. Plus gjort mina ryggövningar hemma. Ingen vidare hög energinivå. Har varit tvungen att sova efter träningen varenda gång. Var med och spelade på Dylans basketavslutning och det var ruskigt kul! Glömde nästan att jag var gravid..

Cravings: Inget särskilt. Har ätit en del glass förstås. Annars inte speciellt hungrig alls.

Kroppen och sånt: Har slutat väga mig, det är för deprimerande. Men var också hos barnmorskan idag och hon uppskattade att jag hade ca 4 kg överflödig vätska i kroppen. Ni fattar.. Har stödstrumpor så ofta jag kan för benen blir väldigt svullna av att stå och gå. När jag tog en svettig PW med min kompis Sara i fredags blev fingrarna uppsvullna som små korvar. Gick knappt att röra dem. Har haft en del hugg både i ljumsken och underlivet. Aj aj. Oklart vad det kan vara. Har fått åderbråck på privata ställen, usch och fy vad obehagligt. Pga av min extrema trötthet har jag tagit alla möjliga prover då min BM trodde att jag kanske har problem med sköldkörteln, men proverna visade tyvärr nada. Tyvärr, säger jag, för om de hade hittat något så hade jag kanske iallafall kunnat medicinera och bli lite piggare Är inte speciellt härlig att imgås med för någon just nu, vill ju bara sova. Låt mig bara ligga i sängen liksom.

Tycker inte ett dugg om min kropp just nu, och vet ni vad, man MÅSTE inte göra det bara för att man är gravid. Även om det tycks vara rådande PK-åsikt för dagen..  Och säg för fan inte till mig att njuta för då kastar jag förmodligen nåt i huvudet på den som uttalar sig. Man måste inte älska 100 kg överflödig vätska, ben som stockar, valkar på ryggen, platt och hängig rumpa, stora bröst som bara är i vägen, svullna och ömmande intima delar, åderbråck osv osv. Så gå inte runt och känn er värdelösa bara för att ni inte uppskattar er gravidkropp. Det betyder inte att man inte älskar babyn därinne eller ser fram emot att träffa hen.

Bebisen: Den lille rackaren därinne mår alldeles utmärkt (verkar det som iaf). Rör sig mycket, sparkar och bökar. Han ligger visst på snedden så inget huvud fixerat än inte. Är inte helt förtjust i hans position just nu eftersom han tar spjärn och trycker rumpan ut mot min navel så det känns som att han antingen tänker komma ut den vägen eller att magen ska sprängas. Jag får liksom hålla emot med händerna. Kollar in bebisar överallt just nu, det ser så otroligt mysigt och gosigt ut! Vi är väldigt spända på att få se vad det är för person som ska komma ut. Även de minsta bebisar har ju helt olika personlighet. 

15
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00