Vecka 26✅

Känns som graviditeten har gått in i en ny fas nu. Trivs ganska bra med att vara preggo för närvarande faktiskt. Känner mig rätt fin och rätt tillfreds, hormonerna tycks vara under kontroll för närvarande haha Har återupptäckt delar av garderoben som ser helt ok ut på den här kurviga kroppen, samt hittade en påse kläder från min förra graviditet i förrådet. Fina fisken!

Krämpor och annat: Tja, det gamla vanliga. Dvs halsbränna, ryggont och andfåddhet. Och så allergin då förstås. Nytt är att det redan nu är besvärligt att hitta en skön sovställning så sömnen är lite sisådär. Är ju uppe och kissar en 3-4 ggr varje natt också. Får lite sendrag i magen ibland.

Cravings och matvanor: Äter ju i stort sätt bättre när jag är med Patrik och vi har varit tillsammans en vecka nu så jag har ätit på fasta tider och hyfsat nyttigt. Matiga sallader, soppa, kyckling och rotfrukter osv. Har dock blivit en hel del glass.. Ja i extremt stora lass faktiskt.. Öl, grädde, jordgubbar, vindruvor, kebabrulle är annat jag har varit sugen på att mumsa på den här veckan (och jag har också bejakat suget).

Träning: En ok träningsvecka. Gjorde inget de första dagarna efter terrordådet, var i chocktillstånd rätt länge. Men sammanlagt blev det tre löppass (eller rättare sagt gogging, en mix mellan rask gång och löpning). 6 km, 10 km och 10 km. Men sista 10:an var det mkt mer gång än löpning. Det går fortfarande bra att springa, förutom den där sabla kissnödigheten. Dessutom blev det ett 50 minuters yogapass, tyvärr ingen styrka den här vecka . Patrik och jag körde lite basket också en dag och han tvingade mig att göra nån övning med massa korta intervaller. En riktig slavdrivarpojkvän, haha Känner ändå att kroppen mår bra av att röra på sig, får mkt mindre ont i ryggen de dagar jag är aktiv.

Någon annan som känner av ångest och oro i den här delen av graviditeten? Dagarna går bra, men på kvällarna så snurrar tankarna rätt så rejält.. Mardrömmarna är inte lika vanliga, men oroskänslorna vill liksom inte lämna kroppen.

Blivande pappan är väldigt engagerad i magen och graviditeten och har en laddat ner en preggo-app där han kan följa vad som händer vecka för vecka, även när vi inte kan ses. Vi har  också som rutin att han smörjer in min mage varje kväll när vi är tillsammans. Mysigt! Kommer själv ihåg hur spännande det var med första barnet och det är härligt att han får uppleva allt det där nu ☺️

Här är några bilder från vecka 26

 

 1. Salam skriver:

  Hej Jessica. Så fin du är.
  Jag vill bara dela med mig något som du kanske redan vet. Jag tänkte på det här med din allergi, tolkar att det handlar om pollen. Min man är extremt pollenallergisk, läkaren ville inför förra årets säsong sätta honom på en specialbehandling, men i samma veva råkade min man läsa att många inte känner av allergin när de undviker citronsyra, E330-335. Det är ett slags konservering/syrningsmedel som typ finns i allt. Men ganska snabbt lär man sig att det finns mycket utan. Min man har inte tagit en enda tablett sen april förra året.
  Läs om det om du inte redan känner till det dvs.
  Kram!

 2. Jenny skriver:

  Hej! Kul att följa dig på bloggen. Jag är själv gravid i V 26 och känner igen mig så mycket i det du skriver. Hoppas på att du kommer med tipsen om träningskläder som passar fina magen nu. Har testat en hel del tights, men hittar inget som sitter riktigt bra. Kraven är inte jättehöga, då träningen inte är lika intensiv nu som den var i höstas. ☺

 3. Petra skriver:

  Hördes i fredagens pod att ni var påverkade av dådet.. många fina ord som visar hjärtat på rätt ställe.. För er är det ju verkligen ett hot mot er vanliga trygga värld.. jag skall till gbg till helgen o känner det där man inte få känna, kommer titta mig flera gånger extra över axeln…

 4. Vivvi skriver:

  Så roligt att läsa din blogg, känner igen mig i typ allt du skriver om graviditeten ☺ är själv gravid i v 23 heja dig!!

 5. Mona skriver:

  Hej! Laddar ner podd av er när jag ska ut på promenad, toppen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..