ANNONS

Vecka 25 ✅

/

Livet går vidare ändå. Det måste ju göra det. Även om jag tänker på lilla Ebba varje dag, varje timme, fortfarande. En sak som jag däremot inte har tänkt på är sociala medier. Man får lite perspektiv när en sån här sak händer, det är mycket som plötsligt känns oviktigt och banalt. Trivialt. Såsom till exempel sociala medier. Men också att man uppenbarligen har det så bra att man har ork och tid att oroa sig för små tramsiga saker som om man har gått upp några kilon för mycket under sin graviditet.. Så den här gravidveckan har jag faktiskt inte ägnat det en tanke. Börjar istället känna mig ganska fin. Tänker på att det nog är sista gången jag har en rund växande mage och försöker njuta lite av det. Längtar också väldigt väldigt mycket efter att bebisen ska komma ut nu. Längtar efter bebismys!

Krämpor: ont i ryggen. Nu känner jag igen det feån mina tidigare graviditeter. Ryggen känns hela tiden liksom trött, om ni fattar vad jag menar. Är mycket mer känslig för hur jag sitter, ligger och står. Blir tröttare av att resa. Försöker stretcha ut och rulla ryggen (med gymrullar), men kommer inte riktigt åt. Annars är det mest allergin som besvärar mig. Har haft ganska stora andningsproblem faktiskt.

Cravings: inte så sugen på kolhydrater längre, förutom glass då! Glass i STORA lass. Mmm. Fick till och med tag på första mjukglassen häromdagen. Som en dröm. Annars vill jag mest äta grönsaker, fisk och kyckling. Soppa och knäckebröd. Jordgubbar.

Träning: Blev inte så mycket träning gjord efter att Patrik kom till mig, men samlade iaf ihop 2 löprundor (intervaller på löpband samt 6 km utomhus), 1 styrketräningspass och 1 yogapass. Får mjölksyra tidigare, men misstänker att det beror rätt mkt på att jag har så lite syre att pumpa ut till musklerna pga andningsproblemen. Blev några raska rätt långa promenader med Patrik också så träningsveckan var helt ok. Efter fredagens händelser har jag varit helt paralyserad och träning har inte direkt varit top of mind.

Barnmorskebesök: var på MamaMia i veckan och allt såg bra ut. Lite järnbrist bara. Fick lära mig att om man tar sina järntabletter tillsammans med mejeriprodukter så slår det ut effekterna av tabletterna och det förklarar ju ett och annat.. Har nämligen tagit mina på morgonen tillsammans med min frukost. Men bebisens hjärta slog som det skulle och magen låg mitt på kurvan.

Känsloläge: jag har ju varit oerhört sorgsen de senaste 4 dagarna. Gråtit väldigt väldigt mycket. Men jag uppskattar ändå att jag verkligen känner något igen. Hela känsloregistret slogs i princip av i samband med min utmattning. Det enda som trängde igenom då var att jag var nykär och det är ju en väldigt stark känsla. Det räddade mig från att bli helt avstängd och apatisk. Minns att jag såg mkt på skräckfilm då, för att komma åt någon känsla överhuvudtaget. Men nu har jag alltså gråtit och gråtit. I tid och otid. Känt en bottenlös sorg. Och det har på något sätt varit befriande att bara låta tårarna rinna när de kommer. Gråt rensar och renar.

Övrigt: känner mig som sagt ganska fin. Tycker den där runda magen är rätt vacker. Och den är så bekväm att ha som stöd till händerna. Mina är som klistrade på magen. Otroligt ändå hur den kan stretcha sig så. Kroppen är den märkvärdigaste av uppfinningar. 


Kämpar på på gymmet. Ska göra ett inlägg om vilka träningskläder som funkar utmärkt att använda som gravid, men det får bli efter påsk då jag nu är iväg på äventyr hela veckan.

Nakenbild minsann! Magen döljer ju allt av intresse, haha

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00