Vecka 24 ✔️

Åh herregud, det känns som om magen ska explodera! Som om den inte får plats i skinnet. Fast det vet jag ju att den får, för jag har ju varit gravid två gånger förut. Har varit en halvtung vecka. Allt börjar kännas jobbigt nu. Knyta skorna, gå till tunnelbanan, sitta, ligga, stå. Ryggen har börjat värka, har haft problem med det under båda mina tidigare graviditeter. Beror förmodligen på svanken som kommer med magen, jag har väldigt lite svank normalt sätt så det blir ju en helt annan belastning på ryggen. Ni vet, det känns som en konstant trötthetskänsla.  Har också släpat runt på en hel del extra vätska och det är jobbigt! Övriga krämpor: halsbränna och andningsproblem. Flåsandet har blivit sju resor värre om man säger så..

Träningen har också känts markant tyngre men jag hoppas att det är en övergående fas. Har iaf bestämt mig för att byta ut ett av mina tre löppass i veckan till en lång rask powerwalk. Den här veckan har det blivit ett löppass ute på 5 km, ett intervallpass på löpbandet, en powerwalk på 1 h och 20 min, en kilometer rodd, ett styrketräningspass och ett yogapass.

Har sovit urdåligt hela veckan. Mitt gravida jag är visst inget vidare på att tackla jetlag. Vi snackar en timme liksom, haha! Men att somna vid 2 varje natt håller inte när man ska upp med ungarna kl 7.  Så det har blivit en hel del dagliga powernaps..

Mina matvanor nu är riktigt sjuka.. Äter konstiga kombinationer som ölkorv, piggelin, äpple till frukost. Har tappat lite aptiten på mastiga kolhydrater vilket jag tackar för. Törstig, på vatten och lemonad. Och jag har varit så sugen på rödvin! Hallucinerar om ett stort glas mustigt rött, mmm.

En småjobbig vecka, men också en vecka då jag känner mig extrem tacksam för det jag har. Har redan två fantastiska småkillar som jag avgudar. Så smarta och roliga och härliga. Och jag längtar efter bebisen i magen. Han som gör kullerbyttor och kör karate i magen. Börjar se rörelserna på utsidan nu också. Betyder att bebisen blir allt starkare – bra!

Sen är jag så glad över pappan till det här barnet. Så glad att jag träffade honom. Sättet vi träffades på kan ha varit en slump, men jag väljer att tro att det var ödet. För jag visste från dag ett att det skulle bli vi, även om det tog ett tag att övertyga honom, haha. Han är en genuint BRA person och kommer att bli världens bästa pappa. Och pojkvän. Och vän. Och partner in crime och allt annat ☺️ Vi är världens bästa team, han och jag ❤

 1. Hanna skriver:

  Hade varit jättekul att läsa om hur ni träffades

 2. Linda skriver:

  Hej!
  Tack för en bra blogg och grattis till bebisen som är på g! Jag är också gravid, vecka 22, och tränar precis som du en hel del löpning och styrka. Har du några rekommendationer när det gäller magträningen? Har läst en del om det men det verkar finnas lite olika åsikter.

 3. Elly skriver:

  Ja, en censurerad version om hur ni träffades

 4. Emma skriver:

  Så kul att läsa din blogg, är min favorit blogg faktiskt 🙂 bra blandning av ämnen o personlig. Stort grattis till den lille. Själv fick jag min första för drygt en vecka sedan ❤ Hade varit roligt o läsa om hur ni träffades om det inte känns för privat

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..