Vecka 23 ✅

En omtumlande vecka får man säga. Inledde med att ställa mig på vågen och fick fullständig panik när jag såg att jag gått upp 3,5 kg på bara 2 veckor sen jag var hos barnmorskan senast. Totalt 12 kg och då är det 17 veckor kvar… Tror paniken kommer av att jag känner att jag inte alls har kontroll, känns som det spårar totalt och jag börjar drömma mardrömmar om att jag kommer att ha gått upp 30 kg innan det är slut. Vissa dagar känns det helt ok och jag känner mig trygg i att det kommer att trilla av sen, men andra dagar känns det bara som om jag vill krypa ur mitt skinn. Eller den här valkostymen som utger sig för att vara min kropp.

Jo jag vet att det är ytligt, men har man tidigare haft ett komplicerat förhållande till sin kropp så behövs det inte så mkt för att trigga igång såna känslor igen. Upptäckte jag nu när jag blev gravid, har inte tänkt i de banorna på många många år. Men det är inte mkt annat att göra än att försöka stå emot åtminstone NÅGON gång jag får glass- och sockercravings och att fortsätta röra på mig och vara aktiv.

Annars har jag känt mig rätt bra. Lite sträckningar i magen (som håll nästan ibland) och lite småont i ryggen (men det är nog mest en biverkning av soffliggande..). Halsbränna har jag också, värst är det på kvällar och nätter. Känner mig törstig hela tiden, men vill inte dricka vatten. Vill helst bara äta Piggelin för att lindra branden i halsen. Pollenallergin har också bråkat i veckan. Rinniga, svullna ögon och rinnig näsa. Nysningar. Lite trött har jag varit också, blir det när jag har lite extra intensiva jobbveckor. En kvarleva från min utmattning. Helt frisk är jag inte, men jag klarar iaf av att fungera någorlunda och vardagen flyter ju på rätt så bra. Ska skriva ett längre inlägg om sviterna efter en utmattning när jag känner att jag har tid.

Känner ganska mycket sparkar och rörelser i magen nu. Det är ju himla härligt!

Träningen gick ok i veckan. Tycker det är väldigt skönt att springa ut nu i vårvärmen och solen så jag har fortsatt med det. Känner inte av några andra krämpor under löpningen än att jag blir himla kissnödig och det ligger och trycker mot urinblåsan. Brukar stanna längs vägen och kossa när jag har sprungit en bit så släpper det sen. Så är det ju givetvis lite tyngre, men det vore ju konstigt om jag inte tyckte det. Är ju som att göra löppassen med en 12 kilos viktväst på. Tänk vad jag ska känna mig lätt när jag börjar springa efter förlossningen.. Haha. Det blev 3 löppass – ett på 5 km, ett på 7 km och ett på 4,5 km – samt 2 yogapass på en halvtimme vardera. Den här veckan måste jag försöka få in lite styrketräning också.

Några bilder från veckan som gått:

På Åhlens och provade kläder häromdagen. Ville hitta nåt som kändes lite coolt och satt bra. Gick faktiskt hem med en kjol från Ganni och den var så fin att jag beställde två kjolar till i samma modell från deras hemsida

 

Yogar helt i grönt. Så smidigt att yoga hemma på vardagsrumsgolvet.

Jack och jag hade en mysig lördag. Fikade på Bulleboden på Kungsholmen. Jag var lite sliten pga adrenalinbaksmälla från mitt konferencierjobb på fredagen. Det känns precis som en vanlig baksmälla trots att man inte druckit en droppe.. Orättvist Trött, ont i huvudet, lite illamående.

 

Veckans tulpaner. Älskar när de växer sig så där spretiga! Köper hem nya från min Ica-butik varje vecka.

På söndagen sprang vi in i gulliga Bianca och Benjamin. Bägge två har ju varit med i Lets Dance så jag känner dem rätt väl. Superfina båda två!

 

Efter min löprunda i söndags. Lapandes sol. Kollade American Horror Show och väntade på att Jacks fotbollsträning skulle vara slut.

 1. Lina skriver:

  Jessica! <3 Är i precis samma sits nu som du var då, är i vecka 27, snart 28. Undrar så mycket hur allt känns för dig nu? Hur har allt gått efter förlossningen och hur var det mot slutet? Skulle betyda SÅ mycket att höra dina tankar kring allt, såhär en tid efteråt. Kram från en som slåss litegrann mot jobbiga tankar 🙁

 2. Stina skriver:

  Åh Jessica! Vet du vilken klump som lyfte från min axlar när jag läste ditt inlägg. Jag är i vecka 27 nu och har gått upp 11 kilo. Jag är som dig en aktiv person, tränar en hel del & hade fram till cirka vecka 23 ish gått upp sakta sakta sakta. Reflekterade inte alls mycket över det då. Men sedan mellan vecka 23-25 cirka så gick jag upp 3 kilo! Och ni 2 till! 5 kilo sedan jag var hos bm sist. Jag var i chock! Såg framför mig samma scenario precis som du beskriver, kände att jag inte hade kontroll alls trots att jag känt att jag levt hälsosamt med aktivitet & bra mat mellan cravingsen. Sen detta med känslorna över sin kropp i allt detta…. när man som du säger haft ett inte helt okomplicerat synsätt på sin kropp innan. Jag vill bara säga tack att du skrev detta för Gud vad skönt det var att läsa att jag inte är ensam! Och du är otroligt vacker och ser så hälsosam ut! Både nu när du fått lilla bebben & på bilderna i detta inlägg! Du är grym! Heja dig!

 3. Har bara varit gravid en gång och min barnmorska vägde mig bara vid inskrivningen och i v 20 sen inget mer. Då hade jag gått upp 12 kg o tänkte att ”jag blir väl en sån som går upp 30..” Men jag gick upp 1 kg till. Trots att bebis o mage växte. Det var borta bara nån vecka efter förlossningen. Tänk på att allt väger o släng bort vågen! 🙂
  Barnets vikt, livmoderns tillväxt, moderkakan, fostervattnet, ökad blodmängd, vätskeansamlingar, fettdepåer under huden för att skydda barnet. Det blir lite vikt

 4. Karin skriver:

  Missförstod jag Lofsan i senaste podavsnittet att kissnödighet under löpning när man kissat innan man gått ut är tecken på att bäckenbotten belastas för hårt och kan ge komplikationer efter förlossningen?
  Frågar ENDAST för egen del, velar om jag borde sluta springa nu, jag har ingen som helst åsikt om vad andra människor gör med sina kroppar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..