Vecka 20 ✅

Äntligen halvvägs! Så långsamt som den här graviditeten har gått hittills.. Det är inte klokt. Några reflektioner från vecka 20 med bebis on board.

Träning: Ganska bra träningsvecka. Är så skönt att börja känna sig piggare nu. Hade hela graviditeten varit som de tre första månaderna hade jag nog varit tvungen att gå i ide. Veckans träningsdos blev 1 långt löppass, 1 kortare löppass tillsammans med Jack, 1 Almenäs-pokal, en nästan fyra timmar lång cykeltur på drygt 2,5 mil, 2-3 powerwalks på 40-60 min. Känner mig nöjd med det. Kroppen känns bra när jag tränar, flåsigare än vanligt och tyngre förstås, men bättre än för någon månad sen. Det största problemet är att den lille prinsen gärna använder min kissblåsa som studsmatta så det känns som jag är kissnödig hela tiden. Speciellt när jag tränar. Ganska slitigt att springa med konstant kissnödig-känsla. Ibland är det dessutom lite svårt att hålla tätt, även vid nysningar och sånt, men det är helt normalt säger barnmorskan. Särskilt när man har fött barn förut. Glömmer dessvärre ofta knipövningarna som man ju ska börja med redan under graviditeten.

IMG_4056

Cravings: Same old. Kolhydrater (speciellt potatismos och vitt bröd), grädde, öl. Kan absolut inte äta ägg. Blir fruktansvärt mätt när jag äter. Som att magsäcken inte riktigt ryms därinne nu när livmodern breder ut sig. Obehagligt att känna sig antingen proppmätt eller vrålhungrig hela tiden. Finns inget mellanläge.

Utseende: Magen har växt nåt enormt de 2 senaste veckorna typ. Har nu börjat känna bebisen röra sig därinne. Som en liten guldfisk som simmar runt. Sjuk grej med graviditet är att man får fylligare läppar! Ganska rejält också. Mina ser ut som jag sprutat in dubbel dos av vad man nu sprutar in i läppar. Men det har jag alltså inte gjort, om det nu är så att ni reagerar på min nya Angelina Jolie-mun. Hahaha. Har gått upp 9 kg sen min startvikt så det verkar tuffa på mot mina standard 20 pannor upp. Tycker inte alls om att känna mig så stor. Om det bara var magen som växte, men ALLT sväller ju. Dubbelhakor och hamsterkinder och armar och lår och rumpa och bröst. Känner mig  inte som mig själv. Känner inte igen min kropp och tycker inte om den Har faktiskt en liten självförtroendekris just nu. Precis som jag haft i mina tidigare graviditeter. Jag känner mig helt enkelt ful och tjock och osexig.  Det är nog mest i mitt eget huvud för folk säger hela tiden att man är fin och strålar osv, men ändå. Rösten i ens eget huvud talar av någon anledning alltid högst och överröstar allt annat.

Övrigt: Har fått ett luktsinne som ett rovdjur. Överallt luktar det svett, prutt, kiss, bajs, spya, ruttet, sopor osv osv. Vill kräkas flera ggr om dagen. Världen är ingen härlig plats för mig och min näsa just nu..

Drömmer mycket mer än vanligt och det är verkligen sjuka drömmar. Mord, pedofili, jordens undergång, flykt, otrohet, zombies och andra vidriga saker. Vill knappt lägga mig på kvällarna. Slitigt är det också, är ju som att vara uppe och kolla på film hela natten. Bara att den spelas upp i mitt huvud. Tror också det är därför jag har börjat gnissla tänder igen.

IMG_3537
IMG_3586
IMG_3728

Några bilder från vecka 20. En aktiv vecka.

 1. Kul att läsa om din gravidresa! Fick själv en liten julibebis 2016 och känner igen mig mycket. Sprang fram till vecka 31 men då var det stopp med ordinerad vila pga Av en blödning. Annars hade jag nog fortsatt ett tag till. Dock fick jag en enorm kramp i fötterna i början av löpturerna, det var värre än flåsandet! Hoppas du får må bra och att allt går bra! Kram Emma

 2. Linda skriver:

  Känner verkligen igen mig. Är i vecka 21 nu med första barnet och känner mig som en svullen elefant och fruktansvärt osexig. Är väldigt jobbigt att inte känna sig som sig själv. Har oxå samma problem med kissnödighet under löprundor. Som tur är springer jag i skogen och kan ta en avstickare bakom valfri sten!
  Tycker verkligen din blogg är suverän och inspirerar supermycket. Började läsa den när jag insåg att du var i samma gravidvecka men kommer fortsätta även senare.

 3. Malin skriver:

  Känner sååå igen mig mig och har samma bf som dig då jag byter dag på fredagar o är v 22 med tredje barnet. Triss här med men i flickor . Tycker du är superfin och undrar om du inte kan göra typ en matdagbok om hur du äter nu under graviditeten ? Frukost-middag typ. Vore så kul att läsa
  Ha det bäst och stort tack för din blogg, bästa läsningen 🙂

 4. Jen skriver:

  Men alltså håller med dig om varenda jävla punkt! V22 igår och andra barnet. Nu får det bannemig gå fort så vi får föda barn snarare i första halvan av juli tycker jag! Tycker inte det hjälper att folk säger man är fin, man känner ju ändå inte igen sig själv.. =( Grymt jobbat med träningen, fattar inte att du orkar. Ska verkligen försöka! Ha en trevlig helg!

 5. Sofie skriver:

  Jamen precis ALLT växer! Varför då liksom, det är inte min rumpa som är gravid är också i vecka 16 med tvåan, kände mig nog snyggare förra gången faktiskt…Just nu längtar jag bara efter att få men mer ”riktigt” mage, inte denna putiga lite lösa deg, som ser ok ut på morgonen men gigantisk på kvällen.
  Jag förstår hur du känner men utifrån att tycker jag i alla fall att du är skitsnygg som vanligt. Går inte att inte bli glad av ditt leende. Träningspoden blir bara bättre och bättre och ni kompletterar varandra så bra.
  Fredagar är bästa promenaden hem din jobbet med er

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..