Cykeltur och fotbollsmatch

Jack och jag hade en helt fantastisk lördag i München. Vi vaknade tidigt, åt en rejäl frukost och sen gav vi oss ut på jakt efter cyklar. Istället för att hyra på något uthyrningsställe använde jag Call a bike. En supersmart app där man kan leta upp cyklar som finns i närheten, trycka in en kod och bara cykla iväg. När man tröttnar kan man bara lämna cykeln var som helst. Billigt är det också, 2 Euro per påbörjad halvtimme.

Vi cyklade genom Engelska Parken, en helt enorm och härligt levande park mitt i München. Massa lördagsflanörer, joggare, cyklister, familjer, hundar, hästar, kärlekspar och – SURFARE. Låter ju helt sjukt, men de surfar faktiskt i floden som rinner genom parken.

Det var underbart soligt vårväder så vi bestämde oss för att cykla hela vägen till Allianz Arena, en nätt liten sträcka på 13 km. Vi blev lite chockade när vi kom dit. Dels för att arenan är större än man tror, den tronar där som ett landat rymdskepp ungefär, och dels för att det var så sjukt mkt folk som var där för att se en match i 2:a Bundesliga (dvs näst högsta serien). Publiksiffran på 1860 München och St Pauli var hela 30 300 och stämningen var grym! Allsvenskan har en bit dit ja.. St Pauli vann iaf med 2-1 till München-lejonens stora besvikelse.

Jacks reflektion efter matchen var att i München gillar de att cykla (vi var inte de enda som hojade dit om man säger så..), att dricka öl och att röka. De måste ha hög dödlighet i lungcancer i Tyskland för fy sjutton vad de bolmar! Runt omkring oss på matchen röktes det i princip konstant. Vi fick dra upp tröjorna över munnen för att andas genom nån slags filter. Hade nästan glömt att det kunde vara så, i Sverige känns ju rökning så oerhört omodernt. Och är ju nästan inte tillåtet nånstans längre. Tack gode gud för det!

Efter matchen cyklade vi hem också, dvs en total cykelsträcka på 26 km. Men på hemvägen hade vi båda ont här och var, mest i rumpan och låren. Skulle inte frivilligt sätta mig i en cykelsadel idag Vi var också helt slut när vi kom tillbaka till hotellet vid 17.30. Hade tänkt gå ut och äta, men det fick bli varmt bad, roomservice och friidrott på tv istället. Inte helt dumt det heller. Skriver detta på flyget med halvkasst wifi så det blir till att ladda upp bilder lite senare idag.

  1. Anni skriver:

    Var oxå i München i helgen- Lördags var heelt ljuvligt varmt. Trevlig stad!

  2. m skriver:

    Hittat hit till din blogg, kul och börja följa den:-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..