Sköna mars* välkommen! *sic

Februari är slut! Yihaa! Årets värsta månad i mina ögon. Enda fördelen är att den är så kort. Och nu är den över. Mars doftar vår! Mars är granne med april! Vårkänslorna späs på lite av att jag spenderar den här sportlovsveckan i Kassel med Patrik och här är det ganska många grader varmare.

Måste tacka er läsare för bra input på många olika områden. Till att börja med: pojknamn. Jösses vilken guldgruva av namn ni sitter inne på! Jag har gjort en liten lista med mina favoritnamn, men tänker inte avslöja den riktigt än. Patrik och jag är inte helt överens om en del namn, men vi har ju drygt 4 månader på oss att enas haha.

Är också mycket tacksam för er pollen-input. Jag inbillar mig inte alltså! Det är förmodligen pollensymptom jag känner av. För de sitter kvar, trots att jag inte känner mig det minsta förkyld. Så, nu behöver jag er hjälp igen. Vilka allergitabletter kan jag knapra nu under graviditeten? För såhär har jag INTE tänkt gå runt i 4 månader.

Fick en kommentar från en anonym person som inte tyckte det skulle vara för mycket bebisfokus på mina sociala medier och påminde om att jag faktiskt brukar avfölja folk som spammar med sina små underverk. Gissar att det dock kommer att bli en del graviduppdateringar både här och på Instagram den kommande tiden. Och detta mest för att jag har märkt att ni läsare faktiskt uppskattar det, iallafall att döma av likes, kommentarer och antal bloggbesök. Dessutom är det svårt att undvika eftersom jag ofta själv är på bild i mina sociala medier och magen är ju ett rätt markant attribut på min kropp just nu.. Haha.

Vad jag däremot kan lova är att det inte kommer att bli något spammande av bebisbilder när den lille mannen väl har tittat ut. Dels för att jag vet att alla små saker bebisar gör som deras föräldrar tycker är världens åttonde underverk (typ bajsar, ler, äter, sover osv) är alla andra helt ointresserade av. Och dels för att jag högst medvetet inte strösslar med mina barn på sociala medier, vilket ni säkert har märkt om ni har följt mig ett tag. Och det betyder inte att jag inte tycker om dem (älskar ihjäl de små knattarna) eller att jag aldrig är med dem (är med dem i stort sett hela tiden). Däremot så tycker jag att sociala medier främst är ett arbetsredskap, även om jag är rätt öppen och delar med mig av mitt privatliv också förstås. Men barnen får själva bestämma hur offentliga de har lust att vara. Ibland vill de vara med på bild och ibland inte. Och de flesta saker vi gör tillsammans gör vi faktiskt utan att fotografera.

Några förmiddagsord från fröken Almenäs. I eftermiddag kommer ett inlägg om några Tysklands-aktiviteter jag ägnat mig åt. Allt från gravidlöpning till semmelbak.

 1. Malin skriver:

  Jag åt Loratadin när jag var gravid. Min barnmorska rekommenderade dem för att man inte blir trött av dem. Jag väntade också min tredje pojk och hon tyckte jag var trött nog

 2. Katja skriver:

  Sunt och bra tänk.

 3. Kajsa skriver:

  Tips! Köp bipollen (supernyttigt) och börja vänj kroppen med några frön/korn i taget, kört det en månad och alla symtom är borta. Man ”vaccinerar” kroppen. Grymt, ofarligt, billigt, hälsosamt. Stångats i 7 år m pollen symtom mellan dec-apr trots att läkar testerna ej visar något.

 4. Eva skriver:

  För allergin ska du äta Aerius! Jag åt det själv under graviditet och den var hur bra som helst! Se till att få original (den som heter Aerius) och inte någon av de billigare kopiorna som har samma verksamma ämne. Jag och många vänner har blivit sjukt trötta av kopiorna men inte av originalet.

  Jag vill också tipsa om sidan janusinfo.se (från Stockholms läns landsting) där det går att söka på läkemedel och fosterpåverkan. För Aerius skriver de så här:
  http://www.janusinfo.se/Beslutsstod/Lakemedel-och-fosterpaverkan/?docid=929

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..