En skorpion glömmer aldrig

Idag skulle jag vilja skriva några ord om svek eftersom det är nåt som känns väldigt aktuellt för mig just nu. Vänner som utnyttjar en när man är som svagast och hugger en i ryggen är väl inga riktiga vänner? Inte i mina ögon iallafall. Jag har flera exempel på detta från när jag hade utmattningssyndrom och i en del olika situationer var tvungen att be om hjälp. Man kan ju inte i sin vildaste fantasi tro att den/de personen/personerna ska utnyttja det till sin egen fördel och sen hugga en i ryggen? Så gör man ju inte mot sina vänner väl? Nåväl, det hände iallafall mig.

Jag råkar vara en typisk skorpion. Lojal in i döden mot mina vänner och de jag bryr mig om. Lojalitet är rent allmänt ett starkt personlighetsdrag hos mig, även i jobbsammanhang. Ibland är jag till och med för lojal för mitt eget bästa (vilket jag har många exempel på). Jag skulle nog också säga att jag är en rätt snäll och varm person. Men en oförrätt glömmer jag aldrig och förlåter jag sällan. Och tyvärr har jag även skorpionens hämndlystenhet. Det skulle jag gärna vara utan, för det är absolut jobbigast för mig själv och är ju heller inte en egenskap man är särskilt stolt över. Men sån är jag. Jag bidar min tid. Väntar. Och en dag ger jag igen. Om inte karma hinner före.

IMG_3359

 1. Berit skriver:

  Är lika mycket skorpion som du…äckligt lojal så att jag nästan utplånat mig själv i en relation.
  Stå på oss och göra det som känns rätt i hjärtat!!

 2. Therese skriver:

  Skönt med hämndgrej! Varför ska man inte göra det ibland, trött på att man alltid ska vara bättre själv

 3. Lena skriver:

  Låter verkligen inte kul. Själv har jag lite svårt för hämdgrejen. Bättre att själv veta att man gjort rätt för sig och inte försökt såra eller förstöra för någon annan. Därmed inte sagt att man ska tycka att det är ok. Bättre att rakryggat tala om för vederbörande hur besviken man är. Så tänker jag.

 4. Du är inte en person beroende på vad du är för stjärntecken eller inte. Som att säga att jag är sån, okej. Deg är att inte ta ansvar för sitt beteende! Det man gör är aktiva val och inget annat!!! Om man nu inte har en psykisk defekt (är sjuk) av något slag vill säga. Då kan man inte rå för det som händer i alla situationer och behöver medicineras. Man kan även kortvarigt hamna i psykiska situationer där man inte orkar/kan ta ansvar för sina handlingar, typ utbrändhet och liknande. Men även det är ju en typ av psykologisk avart och kan behöva medicineras en kortare tid.

 5. Hanna skriver:

  Jag känner igen mig precis. Skrev själv ett inlägg om det för inte så länge sen. Är också skorpion dessutom. Eller..? Nu är vi ju inte skorpioner längre förresten, om man ska tro det så sägs. (Inte jag i alla fall) I och med det nya stjärtecknet – Ormbäraren, så är jag numera våg?! Anyways. Personlighetsdragen tycks vara detsamma och jag grubblar också mycket på hämd….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..