ANNONS

Frågor och svar

/

Måste bara börja med att säga att det är himla kul att läsa om era graviditeter bland kommentarerna. Fick ju en hel del på inlägget om att det inte är så kul att vara gravid och jag har läst varenda kommentar med stor behållning (även om jag inte har hunnit svara). Det känns på nåt sätt lite skönt att det finns andra som känner och tänker likadant. Och har samma krämpor och bekymmer för den delen, haha Så fortsätt gärna kommentera, då blir jag glad!

Tänkte passa på att svara på några av frågorna jag har fått här och på instagram i ett svep.

Hur länge har jag tänkt fortsätta springa under graviditeten? 

Jag har hört att många rekommenderar att man inte ska springa efter vecka 20, det har även Lofsan sagt till mig, men jag tänker att det är väldigt individuellt. För det första så är jag en van löpare och kroppen och musklerna är van vid belastningen det innebär (även om det är lite mer att bära på nu). Sen har jag än så länge inga problem med foglossning eller liknande. Det känns fortfarande bra att springa, även om jag som sagt springer både kortare och långsammare än annars. Det är riktigt skönt att ge sig ut på en löprunda utan att tänka en enda sekund på prestation. Bar lulla runt i nån slags bekvämlighetstempo. Nytt för mig, but I like it a lot. Så svaret är väl att jag fortsätter så länge det känns bra. Så länge jag inte får ont nånstans. Och om det blir till vecka 20 eller vecka 35 får tiden utvisa. Sprang faktiskt 7,5 km runt Kungsholmen idag. Kan bara inte låta bli att gå ut och springa när solen skiner, känner hur d-vitamin-junkien i mig girigt suger i sig varenda stråle. Lite är det som att få livet tillbaka efter att ha varit levande begravd i mörker de senaste månaderna.

Har jag inte mått illa alls under graviditeten?

Jodå, lite illa mådde jag faktiskt i några veckor. Från vecka 8 till vecka 12 ungefär. Värst var det när vi var i Thailand över nyår. Det började på Arlanda (bra timing..) och jag såg framför mig nåt slags kaosscenario där jag spydde hela den långa flygresan. En av mina absolut värsta mardrömmar! Men köpte såna där åksjukearmband på Apoteket och det var ju rena magin. Har dock inte kräkts en enda gång. Det gjorde jag inte heller under mina tidigare graviditeter så där har jag klarat mig lindrigt undan.

Kommer Patrik att flytta hem nu?

Ja jag kan lova er att jag inte har tänkt sitta här själv med tre barn och tre pappor som bor i varsitt land.. No way Jose. Det var självklart att han skulle flytta hem efter säsongen när vi fick reda på att jag var gravid. Passade ganska bra eftersom hans kontrakt går ut till sommaren så han fick låta bli att förlänga helt enkelt. Jag hade absolut kunnat tänka mig att bo med honom i Tyskland i något år (hade nog funkat helt ok med mitt jobb också), men det går ju inte att bara dra iväg med ungarna. Så Stockholm kommer det att bli. I några år iallafall. Jag kan tänka mig att flytta till Göteborg längre fram faktiskt och jag tror inte min kära pojkvän kommer att säga emot. Göteborg är ju enligt honom ”städernas stad”. Haha. Det är oklart ännu i vilket lag han ska spela och exakt vad han ska pyssla med mer, men det löser sig så klart. Härligt ska det bli att få hem honom. Längtar!

Herregud, om jag kunde lära mig att skriva lite kortare så man fick sagt lite mer.. Det får räcka med de tre frågorna för idag. Och för er som väntar på info kring gårdagens Superstars-outfit så är det inlägget på gång.

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00