Vecka 16 avklarad

Då var vecka 16 med bebis avklarad, dvs 40% av graviditeten. Jippi! Det går framåt Gjorde en fotografering förra veckan och de i teamet tyckte knappt det syntes att jag var gravid. Jag höll med och var rätt nöjd med det, men det var definitivt att jinxa hela grejen. Samma kväll (skojar inte!) var det som att magen exploderade och förvandlades från en liten gullig degklump till en badboll som dessutom sväller åt alla håll! Är det en tjejmage måntro? Med båda killarna har jag haft ganska stor mage, men den har varit hög och toppig och bara stor ”framåt” om ni fattar. Nu är det som om magen inte bara växer framåt utan också bakåt (kroppen har inte riktigt fattat grejen..) och ut åt sidorna. Ja, jag håller alltså verkligen på att förvandlas till en boll på mitten. Och med två okontrollerbart svällande bollar ovanför den stora bollen måste jag ju se ganska lustig ut haha

Den är också mycket lägre än de två tidigare gångerna (börjar liksom svälla ut redan vid höftbenen) och det gör att jag sedan några veckor tillbaka inte kommer i ett enda par av mina jeans. Och jag har inte få par jeans kan jag säga er… Har på sistone gått runt i mina yogabyxor med hög midja dygnet runt. Räddningen kom häromdagen då jag äntligen hittade en H&M-butik som hade mammakläder (den på Drottninggatan) och kunde köpa 4 par gravidbyxor. 2 par jeans, ett par svarta lite mc-inspirerade tighta bomullsjeans och ett par marinblå chinos. Gött att ha nåt som passar i garderoben igen. Imorgon ska jag gå på stort galej i Tyskland med min kille och jag ser inte klok ut i en enda klänning jag äger. Dvs av de jag faktiskt kommer i. Jo jag vet att det är ett världsligt och ytligt problem, men det är inte kul för det. Att man är gravid gör väl inte att man automatiskt vill sluta vara fin?

Cravings då? Jo jag har haft en del inte så trevliga sådana. Det enda jag vill äta är nämligen husmanskost och kolhydrater. Pasta, potatis, bröd, bullar, glass, grädde, semlor. Är inte ett dugg sugen på sånt som jag normalt sett gillar, dvs sallader, grönsaker, ägg osv. Sådana cravings går inte obemärkt förbi som ni förstår.. Jag har alltså redan gått upp 6 kg och allt sitter dessvärre inte på magen Tuttarna har väl fått en del förstås, men även rumpan och låren har svällt på ett sätt som jag inte är helt bekväm med. Hmm..

Och tröttheten, när ska den gå över egentligen?? Ska man inte vara pigg i andra trimestern? Jag har förvandlats till en mycket gammal gumma som går och lägger mig 20.30, vaknar snortidigt typ 05.00 och måste ta minst en tupplur på dagen.

För att inte snacka om huvudvärken. Det här känner jag inte alls igen från mina två tidigare graviditeter. Har haft mer eller mindre konstant huvudvärk de senaste 5 veckorna. Det håller på att göra mig galen. På riktigt. Och det enda man får ta är alvedon och DET HJÄLPER JU INTE

Men hörni, låt oss vara positiva. Jag har inte kräkts en enda gång! Yihaa! Fast nu jinxar jag väl det också…

 1. Hanna skriver:

  Första graviditeten kom efter drygt 3,5 års försök och på fjärde IVF behandlingen. Mådde lite illa i början av graviditeten men var framförallt väldigt trött. Det var 2010 och under OS i Vancouver. Mycket visades ju på kvällarna då och jag lyckades somna hur spännande det än var i tex längdskidor……
  Gick upp 16 kg och födde i v 36.
  Andra graviditeten kom efter 5 IVF behandlingar och blev då gravid med tvillingar. Fick då illamående redan i v 5, kunde hantera det i några veckor med åksjuketabletter. Men var sen helt sängliggandes i en månad med hemskt illamående 24 h om dygnet. Började sen avta i v 11-12 och försvann helt i v 15.
  Sjukskriven 50% från v 24 och 100% från v 31. Från v 33 var det sen ganska så jobbigt för kändes som magen inte räckte till för 2 bebisar. Föddes i v 36, gick upp 32 kg. (16 kg försvann direkt sen)

 2. Linnea skriver:

  Vad roligt och följa din blogg! Själv går jag in i vecka 15 snart och känner igen mig i det mesta du skriver.

  1. Vad roligt, grattis till graviditeten! Det är ju kul att jämföra lite med hur andra har det när man är preggo tycker jag 🙂

 3. Anna skriver:

  Ta Himalaya salt + citon och drick som en shot så går huvudvärken över. Googla på saltet så ser du varför. Det hjälper mot migrän. En tesked Himalayasalt och en halv liten ekologisk citron tar bort min migrän eftersom Himalaya saltet innehåller så många spårämnen som kropppen behöver. Kolla att du inte har högt blodtryck och havandeskapsförgiftning! Gå till en läkare!

  1. Anna skriver:

   citron ska det stå

 4. Lisa skriver:

  Spännande att följa! Jag gick just in i vecka 19 o känner igen det du skriver. För några veckor sedan jinxade jag genom att konstatera att det inte börjat synas än och det var precis som att det exploderade efter det! Tröttheten trodde jag skulle försvinna men icke! Sover o sover o sover men blir inte piggare för det. Och så huvudvärk på det. Ska följa övrigas tips om järntillskott. BM sa att jag behövde det från v 20, men om det hjälper huvudvärken så ska jag köpa det idag!!!

  1. Gud det låter ju precis som jag, haha! Testade du järntabletter? För mig blev det relativt omgående bättre med både huvudvärk och trötthet. Kram

 5. skriver:

  Jag är gravid i v 17 och har haft en gräslig huvudvärk, ingenting hjälpte. Men sedan en vecka tillbaka tar jag järntabletter och sedan dess är huvudvärken borta. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..