Australien del 3

Första natten i Adelaide bodde vi som sagt ute i ”ödemarken”, mitt i aussie wine country. När jag vaknade på morgonen efter mitt värmeslag (sov typ 15 timmar..) tänkte jag väcka upp kroppen med lite yoga. Hade ingen yogamatta med men heltäckningsmattan funkade bra. Plötsligt ser jag i ögonvrån att mattan rör sig. Är livrädd för spindlar och hoppade upp i soffan av rädsla för att det skulle vara ett hårigt monster som kom krypande. Det var det tack och lov inte. Istället var det en ca 10 cm lång svart bebisorm (antar jag, för fullvuxna ormar är väl inte så små?) som ringlade sog fram över mattan i stilla mak. Jag är faktiskt inte så rädd för ormar så jag blev nästan lättad över att det inte var en spindel.. Tog en tidning och föste ut den helt enkelt. Tänkte dock inte tanken att ta en bild, vilket jag ångrar lite. Berättade om händelsen för vår guide som genast frågade viljen färg ormen var. När jag sa svart sa hon: ”tur, hade den varit brun hade den kunnat döda dig”

Efter episoden med ormen fick det vara slutyogat. Hade ingen större lust att kravla runt på heltäckningsmattan längre.. Istället satte jag mig på balkongen med en kopp kaffe och trodde inte mina ögon när två kängurus plötsligt hoppade förbi balkongen och ställde sig en bit bort och mumsade gräs. Jag har alltid drömt om att se vilda kängurus så det var helt fantastiskt. Australien har ett magiskt djur- och naturliv, på gott och ont.. (hade gärna varit utan giftiga spindlar och vithajar och bruna ormar)

IMG_2228
IMG_2237
IMG_2247
IMG_2266

 1. Hej! Jag rycker du är fantastiskt som roddar allt med barn, jobb, Patrik, träning osv. Får jag lov och fråga hur du får ihop allt med barnen? Med snart tre barn vars pappor bor i olika länder. Hur finkar logistiken? ☺️ OBS! Inga påhopp bara ren avundsjuka

 2. Frida skriver:

  Nu nu sätter jag ner foten… Hur fan orkar du med alla jädra puckon som vill komma åt dig? Hur fan lyckas du vara så stark? Hoppas verkligen innerligt att du aldrig någonsin, det minsta lilla, tar åt dig. Jag beundrar dig något fruktansvärt på många plan. Men jag hajar verkligen inte hur man kan vara så patetisk och ha massa åsikter (som är negativa) om någon annans liv. Eller alltså jag på något vis kan förstå, men 1 – inte på negativa åsikter om dig, 2 – inte hur man någonsin kan yttra sig offentligt med åsikten eller försöka trycka ner personen i fråga. Herregud, du förtjänar så mycket bättre alltså, än den svenska avundsjukan… keep up the gooooooood work Jessica, du rockar(haha ville nästan skriva yogar, men det finns inte något riktigt vedertaget begrepp på de va….)❤️

 3. Anna skriver:

  All LYCKA till dig och din familj!

  Kramar
  Anna

 4. Hanna skriver:

  Häftigt!!!! Har varit i Sydney i 12 dagar men skulle så gärna åka tillbaka och se mer av landet
  Trevlig helg!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..