ANNONS

Svar på era frågor..

/

Jag fick ett mail… eller fel, jag får många mail och kommentarer både här på bloggen och insta. Tänkte ta tillfället i akt att svara på några av de frågor och synpunkter som kommit in. Det är kul när ni engagerar er tycker jag Jag har fått en hel del synpunkter på min lista, många har blivit inspirerade – kul! Men har också fått en del frågor om hur jag tänker när jag ska äta mindre kött (och försöka inspirera andra att göra detsamma) och samtidigt är ute och flyger så pass mycket som jag gör. Det här är några kommentarer som har kommit in.

img_1760
img_1761

Till att börja med så tycker jag att Josefin uttrycker det väl i sitt svar på EvaBs kommentar. Bara för att man gör vissa saker som inte är bra för miljön så betyder det väl inte att man ska göra miljömässigt dåliga val hela tiden, på alla plan. Då kan man väl försöka ta ett större ansvar för miljön på andra områden istället? Det är riktigt att jag flyger och reser mycket. Jag älskar att resa och kan inte se att jag kommer att dra ner mitt resande pga av miljön. Så är det. Dock äger jag ingen bil, kör/åker bil väldigt sällan, väljer oftast tunnelbanan när jag förflyttar mig i Stockholm.

Och, jag är beredd att kompensera på andra områden, till exempel när det gäller köttkonsumtionen. Jag tycker också det är viktigt att försöka sprida hur stor klimatbov köttindustrin faktiskt är, för jag är inte säker på att alla har koll på det. Att köttindustrin står för ca 20-25 % av utsläppen, mer än flyg, båtar och bilar tillsammans. Metangasen från korna är dessutom betydligt farligare för klimatet än koldioxidutsläppen. Om ni vill att ha bryskt och mycket obehagligt uppvaknande och dessutom lära er mycket mer om hur det hänger ihop så tycker jag att ni ska se dokumentären Cowspiracy. Även ”Before the flood” är ett måste för alla som vill bli mer medvetna om klimatproblematiken och människans miljöpåverkan. 

img_1756
img_1757
img_1758

img_1759
Vill man läsa in sig mer på det här området är det bara att googla, men där fick ni iaf lite info som kanske kan ge en tankeställare. Om vi alla försöker lite på de områden vi kan så kommer vi ju att göra skillnad. Jag drar ner på mitt köttkonsumtion, minst tre köttfria dagar i veckan, och försöker äta närproducerat om möjligt.

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00