ANNONS

Komma igång efter sjukdom

/

Gud vad jobbigt det är att komma igång med träningen när man har haft influensa. Även om man känner sig hyfsat frisk så är det som att kroppen släpar efter. Känner mig både svag och flåsig. Har försökt smyga igång lite de senaste dagarna.

I lördags sprang jag faktiskt ute. Gör ju ganska sällan det på vintern eftersom jag är så frusen, det spelar liksom ingen roll hur mycket jag pälsar på mig för jag fryser ändå. Dessutom fick jag för några år sen en muskelbristning i vaden när jag sprang i vinterväder och var kall i musklerna så jag är lite rädd för att det ska hända igen. Men, i lördags var det alldeles underbart. Måste försöka pälsa på mig lite oftare för det ÄR ju härligt med frisk luft och några solstrålar på en blek själ och kropp. Det blev 5 lugna kilometer (flåsade som en storrökande överviktig farbror ) och sen några trappintervaller på det. 

img_1102
Rånarluvetröja (eller kondomkostym) från Under Armour är som en dröm för en frusen själ som vill ut och springa.

img_1124
Sjukt nog så fick jag faktiskt klä av mig längs vägen.. Det brukar inte ske! Jag har på mig underställ från Kari Traa, rånarluvetröja från Under Armour, fodrade tights från Under Armour, jacka och fleecemössa från Under Armour, extra fleecejacka och vantar från Kari Traa, kompressionsstrumpor från 2xu och (nya) skor från On Running (cloudrunner).

Söndag fick bli vilodag, men igår var det dags igen. Det blev ett set Almenäs-intervaller på löpbandet och lite styrketräning efter det. Almenäs-intervallerna går alltså till så att man springer 10 min som uppvärmning, sen 10×1 min så snabbt man kan (beroende på dagsform) och däremellan 10×1 min jogg. Intervallerna tar 20 min. Därefter joggar man ner i 10 min och vips har man fått 40 minuters löpning och sprungit 7-8 km. Det gick inte fort, känner verkligen av influensan, men kändes riktigt bra efteråt.

img_1197
Topp från Adidas, tights från Stella McCartney för Adidas, skor från Mizuno.

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00