ANNONS

Håkan ❤️

/

Igår var det äntligen dags igen. Som jag har längtat ända sen den där magiska helgen i Göteborg i somras.. Håkan Hellström. I Stockholm. För er som inte har koll på min Håkan -crush så kan jag berätta att det hela startade när jag träffade min kille Patrik. Han är ju från Göteborg (Partille) så det är klart som korvspad att han gillar Håkan. Jag var inte så där jätteförtjust, smågillade Det kommer aldrig va över för mig-plattan men var ju totalt historielös. Men så började jag lyssna. Patrik introducerade mig för några låtar som jag gillade direkt. Upptäckte att det inte finns någon i svensk musik idag som har så mycket äkthet och känsla i sina sånger. Och han sjunger dem så de går rätt in i hjärtat. Håkan och jag är dessutom ungefär lika gamla så jag kan identifiera mig mycket i hans olika livsfaser och hur texterna förändras i takt med att åren också passerar. Den lilla 40-års krisen man kunde läsa in i Det kommer aldrig va över för mig. Och ingen, ingen, skriver om kärlek som Håkan gör.

Tja, ni fattar. Jag blev frälst. Och ingen kan ana att jag bara har varit ett Håkan-fan i 2 år för jag har verkligen gått hardcore all-in och lyssnat igenom varenda spår han nånsin släppt

I somras såg jag och min kompis Caroline honom två dagar i rad på Ullevi och även igår var det Caroline och jag som slog följe. Vi började med uppladdning på Sturehof där vi åt en smarrig liten julassiett och drack ett glas alkoholfritt bubbel. Vi åkte både på influensa efter förra helgens bravader i GBG så vi var rejält dopade och det var inte läge att dricka alkohol. Måste credda Sturehof för att de har en enormt fin vinlista med alkoholfria alternativ, och det är verkligen ingen självklarhet när man går ut på krogen.

fabff63f-b528-4fca-94bb-4eeb5df92377
Mina tuttar verkar numera leva ett eget liv. Vi snackar inte 90-talets pushup-bh här, utan snarare en olycklig (eller kanske lycklig, beroende på vem man frågar ) pose..

img_0884

img_0886

Prick kvart i gick han på och vi var inte de enda som höll på att missa starten (många stod nog fortfarande i kö där ute när han drog igång). Håkan var som vanligt fantastisk. Magisk. Men jag måste säga att publiken i Stockholm inte är i närheten av den på Ullevi i somras. Jo jag vet att det var många fler som var där och det var ute och bla bla, men faktum kvarstår. Sen hade jag och Caroline lite otur och hamnade på en tråkig sektion där folk inte dansade och sjöng och det påverkar givetvis. Därför tog det halva konserten innan vi själva kom igång.

Såg att Anders Nunstedt recenserade konserten i Expressen och han var lyrisk. Vet inte riktigt var han satt, men vi hade inte riktigt samma upplevelse. Och det berodde inte på Håkan, utan publiken. För mig är masspsykosen halva grejen när jag går på konsert. Här är iaf mina personliga betyg, låt för låt.

I sprickorna kommer ljuset in

Fin låt från senaste plattan som är ännu bättre live. Dock okänd för många i publiken. Och det är många som inte har hunnit in i Globen ännu, det är bara halvfullt på ståplats.

Mitt Gullbergs kajs paradis

Håkan drar upp tempot, men publiken är trög.

Du kan gå din egen väg

En av mina personliga favoritlåtar. Riktigt bra. Trevande allsång från publiken, som tyvärr inte riktigt kan texten Kan heller inte släppa Ullevi-allsången på denna, det var magiskt på riktigt.

Jag utan dig

Fin ballad från senaste plattan. Också för få som kan texten så allsången lyfter inte riktigt. Ny Valborg tycker många, men jag håller inte riktigt med.

Pärlor

En låt från senaste plattan som är okej. Tycker kanske inte den gör sig så bra på en arena.

Man måste dö några gånger

Älskar starten på den här låten – ”De var bara kids, men gifte sig ändå. På flygplatsen, och flög till Krakow.” Underbart! Här drar ändå allsången igång tycker jag. Känns som stämningen ökar en grad eller två.

Uppsnärjd i det blå

Det här är en riktig favorit. ”Och dekadensen är hård, alla mina vänner har gett upp sömn. Dekadens är så svårt, och jag har aldrig fångat en enda dröm.” Skriven av en ung Håkan och det hörs – på ett bra sätt. Tyvärr är musiken alldeles för hög (där vi stod iaf) i den här låten så man hör inte riktigt texten. Synd. Men publiken börjar hoppa runt och det känns som en fest.

Vid protesfabrikens stängsel

Vackert framförd av Håkan. För lite allsång av publiken för min smak. Sjunger själv med i vartenda ord.

Shelley

En av mina absoluta favoriter. Inget kan få mig så på G som liveversionen av Shelley. Bra drag men hade önskat att publiken hade lyft taket på Globen. På Ullevi var Shelley en explosion som aldrig tog slut.

Gårdakvarnar och skit

Åh som jag älskar denna sång. Vackert vackert. Äntligen allsång värd namnet när publiken (ink jag) sjunger en av verserna helt själv. Äntligen händer det.

2 steg från paradise

Hopplös vers att sjunga med i, men nu gungar Globen rejält. Bra livelåt det här.

Ramlar

Det finns ingen upptempolåt som ens kommer i närheten av Ramlar. Älsk älsk älsk. Och publiken är galen. Äntligen får man tokdansa och sjunga för full hals. Gillar dock inte att han alltid bryter mitt i låten och presenterar bandet. Vill att Ramlar ska vara som en superorgasm som man bara faller ner i en liten hög på golvet efter. Slutet är bäst ”Ramlade in i en taxi, Mister visa mig den maximala hastigheten, vart du vill så fort du kan, vart du vill SÅ FORT DU KAN”

San Francisco

Så fint när Håkans mamma kommer in och sjunger duett. Väldigt fin 60-talsdoftande sång också.

Kärlek är ett brev skickat 1000 ggr

En av Håkans vackraste låtar som gör sådär ont i hjärtat. Hade önskat mer allsång. Och sen hör jag faktiskt inte riktigt vad LaGaylia sjunger och det är tyvärr så under hela konserten. Vet inte om ljudet var knasigt hos mig bara.

Tro och tvivel

En av kvällens höjdpunkter. Den här låten är så jävla bra! Och mitt och Carolines bästa allsångsframträdande under kvällen. Inte ett ord missade vi, haha.

Kom igen Lena

Nu jäklar snackar vi. Den här dängan kan Stockholm. Stämningen! Sången! Globen kokar. Wow.

Valborg

Så underbar att ord finnes ej. Publiken sjunger hela första versen (dock trevande jämfört med Ullevi i somras..). Magi.

När lyktorna tänds

En av Håkans bästa. Och allsången fortsätter. Nu sjunger folk för full hals, älskar. Det geniala att ens komma på textraden: ”Inatt har Gud skonat Hisingen, men kärleken skonar ingen.”

Din tid kommer

Vid det här laget är jag lyrisk. Magin fortsätter. Hela Globen sjunger. Vidhåller att det här kommer att bli en av Håkans största hits när historien skrivs. Vansinnigt bra.

Pistol

Amanda Bergman sjunger visserligen fint, men det är uppenbart att det är Håkan folk vill höra. Önskar att han gjort mer att denna fina låt själv.

En midsommarnattsdröm

Jaaaa! Eufori!! Allsång! Dans! Drag! Yes.

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Paradoxalt nog är det bäst allsång under kvällen på den här. Publiken sjunger nästan hela låten. Rysningar! En gammal goding som aldrig tycks gå ur tiden.

Det kommer aldrig va över för mig

Festen fortsätter. Nu snackar vi, Globen. Svinbra.

Du är snart där

Här börjar folk på min sektion gå. Ni fattar. Om man går när Håkan drar igång sitt första ”Fortsätt..” så har man inte fattat nånting. Hans bästa låt enligt mig. Och på arena är den så stor, så stor. Större än livet självt.

Öppen genom hela natten

Ingen kan låten, men den är ändå en avslutande smekning på våra kinder innan vi vinglar ut i natten (i mitt och Carros fall, hem till sjuksängen)

Avslutningsvis: mycket charmigt att Håkans kråsskjorta går sönder och han skäms lite för att han måste visa magen. Coolt att vara med på hans första stora solospelning i Stockholm. Och visst saknades Stockholmsklingande Edelweiss och Jag har varit i alla städer en sån här kväll. I sommar hoppas jag dessutom på att få höra Hurricane, Saknade te havs, Nu kan du få mig så lätt och Det är så jag säger det. Men, det var ännu en magisk kväll med vår tids största svenska artist. Håkan ❤️

img_0906
img_0909
img_0910
img_0914
img_0918

10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00