ANNONS

Helgens bravader

/

Har haft en superhärlig helg i städernas stad Göteborg! Tyvärr är jag rätt så usel på att blogga när jag prioriterar att leva så ber om ursäkt för min frånvaro. Här kommer en full helgrapport istället. Jag, min kompis Caroline och barnen åkte tåg till GBG på fredagkvällen. Efter att ha checkat in på Gothia Towers (i ett härligt rum på 21:a våningen med utsikt över Liseberg) och lagt barnen så mötte vi upp Patrik på Heaven (Gothias bar på 23:e våningen, känd för sina spektakulära räkmackor). Så härligt att se honom igen efter mer än en månad ifrån varann! 

img_0685
img_0760

På lördagen hade vi fullspäckat schema. Började med mumsig hotellfrukost på 29:e våningen, inte tråkig utsikt där! Sen bar det av till Liseberg. Har aldrig varit på jul på Liseberg förut, men det var ju hur mysigt som helst. Komplett med fejksnö och allt, haha. De kallade också en del av parken för Lappland och där hade de byggt upp kåtor med diverse norrländska varor. Jag blev alldeles till mig när de hade lappkakor (eller mjukbröd gjort på plattan som jag alltid har kallat det). Min mormor bakade alltid sånt bröd till oss när vi var små och det finns inget godare än att äta det varmt med smör som smälter och hushållsost. Mmm, vattnas i munnen bara jag tänker på det.. 

img_0686
img_0698
img_0706

Lappland! Det var här jag köpte det goda brödet.

img_0713
img_0717
5c9af6b8-130c-4f51-b854-e3d4bd07816e

Patrik och jag kunde bara stanna en stund för vi skulle vidare på dop, men Caroline och barnen var där hela eftermiddagen och hade jättekul. Det var Patriks systerdotter Alice som skulle döpas och eftersom Patrik är gudfar så var det lite speciellt. Dopet ägde rum i Partille Kyrka och sen var det fika i församlingshemmet bredvid. Jag var ju mest spänd på hur det skulle gå när Patrik skulle hålla lilla Alice under själva dopet, hade stressat honom lite kring det på förmiddagen (haha, så taskigt). Hon grät mycket riktigt, men i ärlighetens namn så hade prästen precis hällt vatten över hennes huvud så förutsättningarna var inte de bästa. Senare, på dopfikat, satt hon som en liten ängel i hans knä hur länge som helst. 

img_0725
img_0735
img_0742
img_0748
img_0750
img_0755

Efter dopet var det dags för middag på Bellora. Har inte varit där förut, men blev mycket förtjust i stället som kändes såååå New York-igt. Vi åt med våra vänner Tobbe och Pauline och hade en jättetrevlig kväll. Burratan var magisk, rekommenderas varmt! Pizzan med tryffelsalami var också en riktig hit. Var så hungrig att jag glömde att ta bild på maten dock.. Vi avrundade åter igen kvällen på Heaven 23 på Gothia. Perfekt för då kunde ju barnen gå och lägga sig också. 

img_0773
Patrik, Tobbe (också ”gammal” Sävehof-hjälte), Pauline och Carro.

 

img_0776
Dagens ungdom. Hmmm.. Skärmarna är alltid intressantare än att umgås

 

img_0779

På söndagen grundade vi med rejäl hotellfrukost och sedan blev det en liten shoppingrunda. Hittade en underbar röd sammetsväska från Michael Kors på Tara i Arkaden och den fick följa med hem. Så är det när man blir pangkär i nåt. Köpte också en svart fuskpäls på Zara och en julklapp till Patrik på Design Only. Dessutom blev det lite skönhetsprodukter på NK. Sen var grabbarna i gänget (Patrik, Jack och Dylan) minst sagt trötta på shopping så då brunchade vi på Brasserie Lipp. Återigen väldigt mycket New York-känsla. I like! Vi drack en märklig asiatisk hälsodryck som hette Kombucha (jag älskade, vissa andra i sällskapet gillade inte alls) och sen åt jag huevos rancheros (såååå gott) och banana cake. Älskar verkligen att söndagsbruncha. Så härligt att bara sitta i en evighet och prata och äta utan att ha stressigt någonstans.

aa736a46-a3c7-4b40-8c36-f3b904ecfe03
img_0781
img_0787
img_0789
img_0795
f71804ef-66d8-4273-bc38-f36dca3307d0
dd4cce7e-d457-4dcd-9d8c-e429a78a760d

På eftermiddagen skildes vi åt. Patrik flög hem till Tyskland och jag och kidsen och Carro tog tåget hem. Ungarna uppförde sig väl inte exemplariskt under dagen får jag erkänna, så Carro och jag var hyfsat slitna på hemvägen.. Men i det stora hela, en grymt bra helg i GBG! Jag kommer snart tillbaka ❤️

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00