Malou och fläskläppen

Igår när jag skulle föna håret vid 23-tiden gjorde jag en så fruktansvärt klantig sak. Har hårtorken på en hylla i en garderob och när jag skulle få ner den drog jag i sladden och ner kommer hårtorken som en missil och träffar mig på munnen. Aj aj aj, kände direkt att det inte var bra. Började bulta och värka i läppen direkt. Sen såg jag i spegeln att jag visst hade spräckt läppen och blödde. Fick sitta med en ispåse i en timme, men det gick givetvis inte att undvika en rejäl fläskläpp.

img_0627

Vaknade på morgonen med jätteläppen Orvar på ena sidan av munnen, såg helt enkelt inte klok ut! Tänkte ställa in min medverkan i Malou Efter Tio idag, men bestämde mig för att skärpa till mig och inte vara så ytlig. Haha Sen lyckades också Linda Fernström i TV4-sminket trolla bort fläskisen lite. Tack för det Linda!

OM jag hade ställt in hade det kvalat in i samma osannolika kategori som när jag fick ställa in en travsändning för att jag fastnade i hårborsten. OBS, 100% sant och fortfarande mycket pinsamt

Det var lite blandade känslor att komma till TV4-huset efter 3 månader. Konstigt att plötsligt inte ha passerkort utan att vara där som gäst. Egentligen var jag hos Malou för att prata om träning och min och Lovisas nya bok Stora Träningsboken för kvinnor, men samtalet kom att handla mycket om min utbrändhet och det var INTE planerat. Men det är bara att hålla god min och svara på frågorna Jag har iofs inga problem med att dela med mig av mina erfarenheter och är glad om mina ord kan kännas igenkännande och kanske tröstande för någon.

Man får inte glömma bort att vi alla har våra bördor att bära. Som glamourös tv-programledare kanske det framstår som om man inte har några problem och lever det perfekta livet, men så är det givetvis inte. Det är också viktigt att vi pratar mer om utmattning och utbrändhet som är alldeles för vanligt i samhället idag, men som ändå möts av en hel del skepsis om man själv inte har varit drabbad eller har någon närstående som har det. Ni kan se hela intervjun HÄR

img_0648
Jag blev så lång med klackar att jag fick stå ett trappsteg längre ner än Malou. Vilket gör att vi ser ut som jätteamazonen och dockmänniskan, haha

På TV4 sprang jag också en av de svenska kvinnor jag beundrar mest, advokaten Elisabeth Massi Fritz. Finns få som gör så mycket för kvinnor och barns rättigheter som hon. Och hon GÖR verkligen något! Kämpar varje dag. Ger aldrig upp. Tack gode Gud för kvinnor som hon Stötta gärna hennes kampanj ”Sluta tafsa” genom att köpa ett armband. Info hittar ni bland annat på hennes Instagram. Och hon fick förstås med sig ett ex av boken. 

img_0636

 1. TUR att du släppte ytligheten och tog med dig mod och förstånd till Malou 😉 Ska nu sätta mig och titta på programmet då jag missade det i fm efter som jag har min yoga. Yogan är underbar och till stor hjälp i min kamp att ta mig ur mitt utmattningssyndrom. Har skrivit det om det på min blogg. KRAM

 2. Oj vad detta kunde ha varit jag……jag har oxå gått in i väggen två gånger 2007 och för precis ett år sedan – 2015. Årsdagen var nu i november och den gick inte obemärkt förbi. Har haft symptom under hösten igen och vet inte riktigt hur jag ska hantera/lägga upp mitt liv TROTS att jag har gjort detta två gånger. Är ungefär som att man ser tåget komma och bara står där – att man är oförmögen/ovillig att ändra sitt liv och bara kör på – jag vill så mycket – trots att man vet konsekvenserna. Är livrädd att hamna där igen. Har oxå funderingar på att byta jobb men inte tagit beslutet än. Det är precis så som du berättar, jag är oxå en person som inte kan sitta still, det måste hända något hela tiden. Hela tiden vara sysselsatt. Ska helst vara helt utmattad för att känna sig duktig – presterar jag inte är jag ingenting värd.Precis som du har jag funnit yogan. Jag har yogat hemma till och från i flera år men sedan november förra året yogar jag varje dag. Jag brukar yoga på morgonen, det känns som en bra start på dagen och jag får en bra känsla för mig själv – att inte stressa och att jag duger som jag är. Jag känner precis som du beskrev en trötthet i hjärnan och kroppen. Den reagerar direkt på stress – är som en alarmklocka som bara tjuter och man kan inte kontrollera den. Detta gör mig arg (även fast jag inte borde bli det) för det innebär att jag inte kan köra på som jag vill. Jag har svårt att förlika mig med att jag inte längre är mitt gamla vanlig jag – att jag inte tål stress, att jag gråter lättare nu (de saker som jag tror folk betecknar som en svaghet) även fast det inte är så. Hur som helst vill jag tacka dig för att du belyser detta ämne. Det är viktigt eftersom det fortfarande är lite skambelagt och som motvikt till alla ”lyckliga” liv som visas upp i sociala medier. Lyssnar även på ”Träningspodden” varje vecka och tycker ni är jättebra. Många stora kramar från Dalarna

 3. Är själv drabbad av utmattning så att lyssna på din resa och erfarenhet var givande. MEN jag tycker att er bok kom i skymundan och det var väll den som var syftet med ditt deltagande. ”Får” man göra så?

 4. Tack för att du är öppen och delar med dig av dina erfarenheter kring såväl träning som utmattning. Du inspirerar med dina klokheter. Tack!

 5. Hej, ja det är bra att vara öppen. Det är bra för många av våra unga som tror det bara är att köra på. Jag uppskattar när ”kändisar visar en vardaglig sida”, både genom att prata om utmattning, prata om varför man är fröken duktig, prata om varför alltid prestation måste vara fokus i allt man gör och att det är väldigt bra att vara tillräckligt bra. Så tack för den intervjun MEN som någon ovan skriver, vad hände med att prata om Träningsboken. Jag hade sett fram mot 15-20 minuter om just det ämnet. Rykande färsk ligger boken hos mig och jag tänkte att jag skulle fått lite förklaringar hur den är upplagd mm. Trist att det inte fanns utrymme för det och precis som du själv nämner så var det inte dit ni skulle kommit men nu blev det så. Ny chans en annan morgon kanske 🙂

  Keep it simple <3

 6. Som trogen Träningspodden-lyssnare gav det en extra dimension att få SE dig när du pratade om detta ”syndrom” som slutligen även knockat mig. Men samtidigt är jag besviken på att Malou inte höll sig till det utlovade ämnet. Tyckte att du var alldeles för snäll som lät henne ”hålla på”, Jessica! ☺️ Du borde få komma tillbaka och prata om träning och boken, vilket är minst lika intressant.

 7. Jag instämmer med flera ovan – jag tycker att det var ofint, okollegialt, dumt liksom att Malou fullständigt ändrade tema och fokus på intervjun. Visst är det ett viktigt ämne utbrändhet, men om din medverkan var avtalad för annat ämne så var denna vinkling inte rätt. Utan ytterligare jämförelse, men när jag blev intervjuad i TV4 direktsändning Nyhetsmorgon (Jesper) och Vardagspuls (Agneta) så vore det ju extremt dumt om de plötsligt ändrades vad som var överenskommet för ämnet. Jag berättade om ”resor med barn”, tänk om någon av programledarna plötsligt börjat diskutera t ex miljöaspekter av resande. Det hade de förvisso inte gjort mot en ”amatör i tv”, men oavsett så är det inte rätt att göra mot ett proffs. Bra gjort av dig i alla fall!

 8. Hej Jessica.
  Det var inte utan att det märktes att du va nervös och obekväm med att Malou så fult inte pratade om det du var ditbjuden att prata om. Trots att hon hör dig säga att du är den duktiga flickan och jobbar fast du inte ville så svarade du på hennes frågor som ett GOOD DAME JÄVLA PROFFS, trots att det är privat kan jag känna att tala om sin utbrändhet så höll du masken och levererade. Jag förstår att du som ”känd” kanske förväntas att prata om ”allt” men då ska det väl ändå vara på dina villkor, så fult av Malou som borde fattat bättre och inte utnyttja dig för att hon kanske ville ha en good story.
  Du är en sann inspiration för mig, lyssnar på er varje vecka och ser verkligen fram emot att det ska bli fredag och att er podd ska släppas. Be strong, stå på dig för du är på rätt väg tror jag på att bli ditt sanna starka Jessica.

  TACK!

 9. Tittade på Malouavsnittet och usch vad arg jag blir. Att inte få välja själv när man ska prata om en sådan sak offentligt är ju helt förkastligt. Egoistiskt av Malou. Hon förstår nog inte hur jobbigt det är att prata om en sådan sak. Hon borde fokuserat på er fina bok istället. Bra jobbat att lyckas ta sig igenom intervjun utan att kasta boken i huvudet på henne och storma ut !

 10. Hej Jessica!
  Jag är så nyfiken på dina kläder som du hade på dig hos Malou, så himla snygga! Vill du dela med dig var de är köpta?
  Tack på förhand!

  Mvh Ammy

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..