Tisdagskul

 Höst i Kassel är alldeles ljuvligt. Mycket varmare än hemma och sol. Sol!

Jack komponerade bilden så fint att jag blev prinsessa minsann ☺️ (Tights från Mara Hoffman/Zalando, alla andra kläder + skorna är från Salming)

Har en märklig fetisch för graffiti och målade väggar. Älskar att det ger så mycket liv till både stadsbilden och ens iphonebilder, haha.

Jack har anlänt till Tyskland!

Han började sitt höstlov i Norge tillsammans med Dylan. Dylans pappa Tony var ju Jacks extrapappa i 8 år så det är fint om de kan hålla kontakten tycker jag. De verkar ha gjort massa skoj – klätt ut sig till Halloween, varit på hästtävling, ridit osv. Tonys tjej har visst också en stor gosig katt så nu tjatas det om att få ett djur här hemma..

Kul att han är här nu iallafall Idag har vi varit ute och joggat lite (Jack sprang 2 km och jag sprang 6 km) och lekt lite i en stor park här i Kassel när Patrik var och tränade.

1
0

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Polarn O. Pyret

Den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar..

I samarbete med Polarn O. Pyret. 

Att byta ut ett enda plagg kan förändra en hel look och i det här fallet handlar det om hur byxor gör en överdel och hur man genom att bara byta byxor kan få en helt ny stil. Man vill ju åtminstone ha tre par byxor i barngarderoben – ett par finbyxor, ett par jeans och ett par mysbyxor. Det är en bra bas, så kan man bygga på efter det. Polarn O. Pyret har just nu massor av fina och tåliga byxor att välja mellan, oavsett om man gillar mycket färg och mönster eller en mer klassisk look.

Dylan vill egentligen ha mycket färg, men eftersom jag tänker att byxorna ska funka till många olika tröjor så är jag en tråkig mamma när jag väljer kläder. Som basöverdel har han fått en superanvändbar jeansskjorta (givetvis också från Polarn O. Pyret). Bästa plagget både för stora och små. Sam fick som bas en mjukiströja i lite coolare snitt och i en härlig blå färg.

STIL 1 – PÅ FEST.

Både jeansskjortan och Sams tröja kombineras snyggt med chinos. Dylans beställde jag i en storlek större än han brukar ha så de kommer att funka länge. Till en början lite mer baggy och till sist lite tightare. De går ju att spänna åt och justera i midjan som de flesta av

Polarns

byxor så barnen kan växa i kläderna. De små färgprickarna på Sams tröja plockar fint upp det gröna i byxorna. Sen har jag lagt till lite festliga detaljer, som en slips och en piketröja. Ready, set, KALAS!

STIL 2 – TILL SKOLAN/FÖRSKOLAN

Det är inte kul att sitta när man bara vill gå och springa..

Jeans är det perfekta plagget för skolan (och förskolan). Tåliga, slitstarka och går att tvätta hur många gånger som helst. Dylans gråa funkar perfekt till jeansskjortan och är både bekvämt och snyggt. Lite färg får han iaf genom den gula kepsen. Sam vill ju helst göra samma sak som brorsan och skulle nog gärna följa med honom till skolan, haha. Men i höst blir det förskola och då får han traska iväg i de här sköna jeansen med resårmidja (inga knappar eller dragkedja) och den supergulliga ryggsäcken som också är från

PoP

. Keps är perfekt när man ska vara ute och leka mycket.

STIL 3 – LEK OCH BUS 

För Dylan som springer, klättrar och hoppr mycket är det skönt med mjuka byxor som inte sitter åt. En t-shirt under öppen jeansskjorta och kepsen bak och fram gör ju att han ser riktigt cool ut, men också så avslappnad som man ska vara när man är hemma och leker i trädgården, haha. Även Sam, som just nu vill ställa sig upp mot allt och helst bara vill traska runt hela tiden (livsfarligt!), leker bäst i mjuka, sköna brallor som också funkar när man ligger och ålar på golvet. Väldigt gulligt set tycker jag. Speciellt kattfickorna.

Se där, så enkelt kan man göra tre helt olika stilar av samma överdel. Och alla kläder hittar ni förstås på Polarn O. Pyret som just nu har 3 FÖR 2 på alla byxor. Det är bara att mixa och matcha loss!

2
2

Veckans Almenäsa 3

Här är vad min lilla nos har näsat upp den senaste veckan.

1. Myggan. Vet ni vilket som är världens farligaste djur (för människan)? Vithaj? Lejon? Ormar? Nix. Nu har jag väl kanske avslöjat det redan, men det är faktiskt den oansenliga lilla irriterande myggan. Myggorna tar tillsammans 750 000 människoliv om året. Mycket sjukt. I Brasilien (som ju drabbats hårt av zikaviruset de senaste åren) ska man nu släppa ut hundratusentals muterade myggor som man skapat i labbet. Detta för att de ska para sig med de ”vanliga” myggen vars avkommor sedan dör. En slags lönnmördarmygg alltså.

2. Ryssland. Måhanda är jag fånigt rädd för allt som Lille skutt, men jag är verkligen sanslöst rädd för ”ryssen kommer!”. Känns som Kalla kriget all over. Tycker det varje dag står i tidningarna hur Ryssland mobiliserar kring Östersjön och hur vårt ynkliga lilla försvar står sig mot den ryska militären. Sanningen är väl den att de kan ta över hela Sverige i ett nafs. Om de vill. Men Patrik sa en klok grej häromdagen. Vi ser på ryssarna som ”the bad guys”, ”hotet från öst”, men hur ser de på oss här i väst då? Precis likadant förmodligen. Att USA till exempel placerar en militärbas i Norge framstår nog som aningen hotfullt.

3. Water bottle flip. Det här märkliga fenomenet såg jag på Nyhetsmorgon imorse. Det ska visst vara en trend över hela världen. Jag ställer mig högst tveksam till det. Otroligt hjärndöd aktivitet och väldigt tråkigt att titta på på tv. Eller youtube. Eller i verkligheten.

4. Veckans sjukaste flash. Den kom från Aftonbladet: FLASH! Raoul Wallenberg är död! Det kom som en chock måste jag säga. Han försvann ju 1945.. Men nu har han alltså dödförklarats av Skatteverket.5. Game of thrones. Nu har även Patrik sett alla 6 säsonger och vi har en egen liten diskussionsgrupp på två.

Den stora frågan vi inte kan enas om just nu: vem är Jon Snows pappa. Jag tror kung Robert. Patrik håller inte med. Vem tror ni? Annars är vi överens om att Tyrion är vår favoritkaraktär. Och blir det Gotland som blir inspelningsplats för nästa säsong? Det vore ju..wow..stort som fan rent ut sagt. Väntar med spänning på beskedet.

6. Skolan. Situationen för lärarna är ohållbar. Att en elevassistent får stryk av en elev, vi snackar knytnävsslag mot huvudet, lyfter ut eleven från klassrummet och sen blir ELEVASSISTENTEN avstängd?!? Va?? Vad är det för skola vi vill ha?

Skolan lägger grunden till hur samhället ska se ut i framtiden. Vill vi att våra barn ska få lov att uppföra sig som små monster och sen gå ut i samhället som vuxna och fortsätta bete sig på samma sätt? Vi gör oss själva en enorm björntjänst om vi låter det fortsätta på det här viset. Det är inte farligt för barn att lära sig disciplin och att respektera vuxna OCH varandra. All respekt till alla lärare därute. Jag är inte avundsjuk på er situation.

Det var allt från Almenäsan för den här gången. Ha en skön tisdag nu!

8
0