Grönsaksmums

img_8164
I ett tidigare blogginlägg berättade jag om blomkålen+broccolin som jag gör i ugn. Typ min favoriträtt. Det är egentligen inte mycket till recept, men här kommer det:

1 blomkålshuvud

1 broccoli

1 paket fetaost 10% (eller vanlig om man vill)

Kokosolja (eller olivolja om man vill)

2 vitlöksklyftor

Honung

1 näve pinjenötter

Salt

Skär upp blomkålen och broccolin i ungefär lika stora bitar. Dra på med olja, salt och pressad vitlök efter smak (jag brukar ta rätt mycket). Smula fetaosten och strö pinjenötter över alltihop. Avsluta med att ringla över lite honung, också det efter smak. In i ugnen i 30 min på 200 grader.

Igår gjorde jag lax i folie till, men oftast äter jag det bara som det är. En smarrig och lätt vegetarisk rätt. Men funkar ju även som tillbehör till diverse andra rätter om man tycker det blir lite tråkigt. Mitt recept blir en ganska stor portion, men det funkar utmärkt att spara i kylen till dagen efter. Gott att äta både uppvärmt eller kallt.

  1. Lagade denna till middag ikväll och Gud så gott det var!!! Varför har jag aldrig tänkt på att göra detta själv?! Nu lär jag komma ihåg det iallafall och se till att ingredienserna alltid finns hemma så att jag kan slänga ihop rätten så snart jag blir sugen 🙂

  2. Har testat denna. Så fantastiskt god. Lägg gärna ut mer recept om du har. Kram 🙂

  3. Älskar blomkål, så ska testa detta! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..