ANNONS

Veckans Almenäsa

/

Vilken nyhetsvecka det har varit ändå. Här är en liten lista över sånt som har förfärat mig

1.Therese Johaug. Att hela Norges lilla fästmö skulle testa positivt för dopning slog ner som en bomb i idrottsvärlden. Tror i och för sig inte det är något hon har stoppat i sig för att prestera bättre (för då borde hon ha valt nåt mer effektivt), men något skumt är det med den här historien. Jag köper helt enkelt inte att läkaren skulle ha varit så slarvig att han missat både dopningsmärkningen på kartongen OCH att det stod i innehållsförteckningen att krämen innehöll clostebol, som ju är en anabol steroid. Köper inte heller att Therese Johaug,som säger att hon kollar allt hon får i sig både 1,2 och 3 gånger, inte en enda gång på 14 dagar skulle ha googlat krämen för att se vad den innehöll. Nej här är det en hund begraven.

2.Bob Dylan. Bobban får alltså Nobelpriset i litteratur. Världens finaste litteraturpris. De som hyllat beslutet säger att ”ord är ord”, men nej – håller inte med. Låt Bob Dylan få alla musikpris som finns, men låt Nobelpriset i litteratur gå till författare (och då är ändå min yngsta son döpt efter Bob Dylan). Tror man devalverar prisets värde annars. Och nu verkar det ju som att han inte ens vill ha priset. Inte en enda kommentar på flera dagar.

3.Clownerna. Den här fåniga epidemin som spridit sig som en löpeld över hela världen måste ju få ett slut. Nån kommer att bli skadad och det är inte helt otroligt att det blir en clown. Ska erkänna att jag också blir lite illa berörd, är ändå uppväxt med Stephen King och It skrämde rent ut sagt skiten ur mig när jag var liten. Fortfarande en av de läskigaste böcker jag läst. Så ta och sluta upp med de här pajaserierna, tack.

4.DN. Ville läsa Cronemans krönika om Johaug häromdagen, men det skulle man visst vara prenumerant för att kunna göra. Irriterande. Inte mindre irriterad blev jag över att halva mitt flöde på Twitter länkade till just den här krönikan. Fortfarande lika jäkla inlåst. Nä då läser jag väl en kvällstidningskrönika istället då.

5.Bhumibol. Thailands kung är död. Sorgligt av många anledningar. Dels för att kung Bhumibol är det coolaste kunganamnet nånsin. Lite som kung Bumbibjörn liksom. Och sen ska hans underliga playboyson ta över makten nu och det verkar ju som det kan skapa en hel del oroligheter i landet. På ett personligt plan oroar det mig lite extra eftersom jag ska dit med barn, pojkvän och vänner över nyår och jag är nog hönsig som det är. Behöver INTE vatten på min kvarn

6.Bondeligget. Att bönderna Sigrid och Erik spenderade natten ihop kom ju som en liten överraskning..minst sagt. Säkert också för deras respektive brevskrivare som kanske fick reda på det här först nu. Undrar dock om det möjligen är lite sensationsjournalistik från TV4s sida att framställa det som att de låg med varandra.. Eller så gjorde de det helt enkelt Det vet kanske bara Erik och Sigrid. Älskar dock att det i princip inte lagts något fokus på att hon är 43 och han 21. Ålder är bara en siffra och kanske håller synen på äldre kvinnor/yngre män att förändras. Det var väl på tiden.

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00