ANNONS

Kassel Marathon del 2

/

Andra milen så började jag känna av kroppen lite. Hälsenan gjorde lite ondare. Den gamla rumpmuskeln som brukar krångla började göra ont. Båda knäna började smärta. Faktiskt så mycket att jag blev lite orolig. Jag började med druvsocker och aprikoser vid 13-14 km ungefär. Problemet är att när man har börjat med det så måste man fortsätta fylla på med jämna mellanrum så man inte får en blodsockerdipp. Drack vatten på alla vätskestationer men vid 17 km tog jag lite sportdryck och det skulle jag inte ha gjort.. Kände genast små tecken på löparmage. Att det börjar vrida sig lite därinne.. Började spana efter bajamajor, men det dök inte upp någon och efter en kilometer eller så gick det över. Men det är farligt att dricka eller äta något man inte är van vid i långlopp! Tänk på det, speciellt om ni har känslig mage.

Även den andra milen var hyfsat flack. Höll bra och jämn fart under den andra milen som gick på ganska exakt en timme. Och var fortfarande vid rätt gott mod även om kroppen värkte lite här och var. När jag kom till halvmara-passeringen kändes det rätt bra. Hade jag sprungit den distansen hade jag kunnat gasa på ganska mycket mer var känslan i kroppen. Hade ingen musik alls de två första milen. Jag älskar begreppet masspsykos och tycker det är underbart att springa och lyssna på andras steg och andhämtning. Som en armé som marscherar fram. Det är också kul att uppleva stämningen bland åskådare och sånt i början när man orkar ta det till sig. Så det var märkligt nog inte ett dugg tråkigt att springa utan musik. Hade det varit ett träningspass så hade jag nog dött av tristessen.. Videon nedan är från tvåmilspasseringen.

[tsVideo id=826]

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00