ANNONS

Mindre kött – mera grönt

/

image

****I SAMARBETE MED COOP*****

Ni som följer mig här på bloggen vet att jag försöker äta lite mindre kött. Dels pga att min mage har svårt att smälta kött och dels pga köttindustrins påverkan på miljön. Coop har just nu en kampanj i precis samma anda, ni hittar den här

Massa gröna recept och tips på hur man kan fortsätta laga sina och barnens favoriträtter, bara lite (eller mycket) grönare. Jag har ju som mål att ha tre köttfria dagar i veckan, men det är inte så lätt att hitta på vegetarisk mat som barnen gillar. Tja, tills nu då, för på kampanjsidan för #nyavardagsmaten finns ju hur mycket recept som helst. På rätter som de både äter och tycker om. Winwin

Igår drog jag till exempel ihop en lasagne med sojafärs. Och det är inte bara bara ska jag säga er. Är inte direkt en kung i köket, haha. Började med att fräsa löken och färsen i en stekpanna. Men när krossade tomater och sånt skulle i insåg jag att jag tagit en alldeles för liten stekpanna.. Typiskt en sån grej som ofta händer mig när jag lagar mat Bara att värma upp en ny panna och så mixa allt i den.

image

Nästa kluriga moment var ostsåsen där smör, mjöl och mjölk skulle vispas ihop och koka upp. Blir alltid så himla nervös när jag ska koka mjölk, har aldrig tålamod att röra tillräckligt mkt och så säger det pang så har jag bränt fast mjölken i kastrullen. Men den här gången gick det faktiskt bra. Sen bara i med osten och så var såsen klar. Därefter varvade jag sås, lasagneplattor och köttfärs i 3 lager, in i ugnen 30 min på 200 grader. Till det serverade jag sallad på tomat, gurka och avocado.

image

image
image
image
Jag sa först inte till barnen att det var vegetarisk färs och de åt med god aptit och märkte ingenting! Succé. Kommer definitivt att byta ut köttet mot andra alternativ i fler av deras favoriträtter framöver. Receptet på min lasagne och massa andra rätter hittar ni här.

I samarbete med Coop och #nyavardagsmaten

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00