ANNONS

Kassel Marathon del 1

/

Okej, här är en rapport från den första milen i Kassel Marathon 2016. Jag stod ganska långt fram i startfållan, jag gillar att göra det. Vill kunna springa på i mitt eget tempo och inte behöva trängas eller kryssa runt folk. Jag blir hellre omsprungen längs vägen än att behöva springa om hela tiden. Vet att det där är en psykologisk grej som är lite olika för alla.

Jag hade ruskigt mycket adrenalin i kroppen när starten gick och dansade fram de första kilometrarna. Hängde utan problem med farthållarna för 3:45 och började till och med tänka tanken att jag kanske kanske skulle kunna springa på mitt rekord (4:06:00). Har nån slags okuvlig tro på mig själv och mitt pannben. Haha. En grundinställning att jag klarar precis allt. Och det är lite av en undermedveten känsla, för jag kan ju samtidigt gå runt och oroa mig för att komma sist.. Märkligt det där.

Första milen var RIKTIGT trevlig löpning. Parkmiljö, plant, sluttade en del neråt och ingen trängsel. Blev ikappsprungen av en svensk som hette Thomas vid 6 km ungefär. Det visade sig att han var en trogen lyssnare av Träningspodden och läsare av bloggen (om du läser detta Thomas: hej hej och tack för peppen!) så han hade nästan bättre koll än jag själv på mina förutsättningar och mål, haha. Trevligt med ett litet prat iaf, kan bli ganska ensamt att springa de där utlandsloppen ibland. Var inbillat kissnödig de första 6-7 kilometrarna, men jag visste ju att jag hade kissat 100 ggr innan start så jag struntade i att stanna och det var ett bra beslut för det gick över sen. Lite oroande var det att jag fick ont i vänstra hälsenan redan efter någon kilometer och dessutom så lossnade skavsårsplåstret på vänster häl och knölade ihop sig i strumpan nästan direkt. Gjorde ett halvhjärtat försök att ta bort det, men det är så krångligt med kompressionsstrumporna och jag ville inte behöva stanna helt så jag bestämde mig för att strunta i det och springa på. Gick givetvis ut lite för hårt även i det här loppet, men det var ju så lätt och kul att springa den första milen.. Älska adrenalinvingar! Sprang på ca 55.40 och då höll jag ändå igen lite. Som ni ser på videon nedan så var jag vid gott mod.

[tsVideo id=821]

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00