En dag kvar

En dag kvar – sen smäller det! Igår var jag på marathon-expo (en lite minimässa i en sporthall) och hämtade ut min nummerlapp och mitt chip till skon. Det är nästan alltid expo i samband med ett marathon och det är rätt kul tycker jag. Man kan kolla lite på de andra löparna, titta runt bland utställarna och kanske köpa någon fiffig sista-minuten-grej. Den här mässan var den minsta jag har varit på och loppet är definitivt det minsta jag har sprungit..

Hade läst nånstans att det var 11000 löpare som skulle starta i Kassel Marathon och tyckte det var skönt. Jag gillar liksom att kunna gömma mig lite bland alla tusentals som springer. Så gissa om jag fick en chock när jag hämtade ut nummerlappen och insåg att det bara var drygt 600 av de 11000 som skulle springa marathonsträckan. Sanningen är den att jag nästan fick panik. Tanken som genast poppade upp i mitt huvud: ”tänk om jag kommer sist”.

Blev lite lugnare när jag kollade resultatet från förra året och såg att de sista hade gått i mål på 5.45, men nånstans är jag ändå orolig för att komma lunkandes där sist av alla Fånigt, jag vet, men hjärnan tar inte alltid logiska vägar..

Köpte iallafall en mobilhållare som man har runt midjan istället för på armen, samt ett par nya långdistansstrumpor (som jag förmodligen inte ens kommer att använda eftersom jag nog springer i kompressionsstrumpor..). Skriver mer om de sista förberedelserna senare ikväll (då kommer bilder också), nu ska jag på handbollsmatch mellan MT Melsungen och Gummersbach. Efter att ha börjat serien med tre raka förluster får vi hålla tummarna för att det vänder idag..

 1. Carro skriver:

  Grattis till loppet! Många kramar

 2. Annika skriver:

  GRATTIS från en småbarnsmamma som drömmer om att klara halvmaran till våren! I väntan på att 1-åringen skulle hitta sin dagssömn låg jag brevid sängen och googlade Kassel marathon. Hoppades så få se en sluttid och några minuter senare såg jag att du hade kommit i mål! Härligt! Så glad för din skull!!

 3. Malin skriver:

  Om jag fattat det rätt så springer du idag, söndag, då är du kanske iväg redan och jag hejar på dig hemifrån Sverige. Heja heja. Ska bli spännande att höra hur allt gick. Än en gång tackar jag dig och Lovisa för en fantastiskt inspirerande podd, missar aldrig ett avsnitt. Lycka till!

 4. Anette skriver:

  Hoppas allt gick bra igår! Är så nyfiken på hur det gick och hur du känner dig idag
  Jag ska springa Berlin nästa söndag så vill veta allt och även om du har bra tips på mat nu veckan innan.
  /Anette (mot mitt andra maratonlopp)

 5. Berit skriver:

  Spännande och håller tummarna för dig i dag. Jag blir genast nyfiken på skillnaden mellan långdistansstrumpor och kompressionsstrumpor?
  Lycka till!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..