ANNONS

Höstboost

/

image
image

Linne och tights från Casall, skor från Salming. 

När hösten kommer och vardagen drar igång i expressfart brukar förkylningen komma som ett brev på posten.. Ungarna drar ju dessutom hem både det ena och andra från skolan. Nu senast i helgen var min 11-åring dyngförkyld och hostade konstant. Så här kort innan ett maraton är jag smått paranoid och livrädd för att bli sjuk. Det kan ju liksom paja flera månaders träning. Hur gör man då för att undvika förkylningen? Ja, visste jag det så skulle jag väl ha fått Nobelpriset vid det här laget, haha. Men för mig är det iallafall viktigt att tänka lite extra på basbehoven – äta nyttigt, dra ner på alkoholen, sova 7-8 timmar per natt, dricka mycket vatten och att träna iaf 5 ggr i veckan (men då är ju vissa av mina pass bara 20-25 min långa).

Sen proppar jag i mig en hel del vitaminer och tillskott. Har nån slags hangup på vitaminer, köper nya burkar flera ggr i månaden och har ett mindre apotek hemma Kanske är det inbillning, men jag tycker ändå att jag nästan aldrig blir sjuk när jag inte slarvar med mina vitaminer. Jag äter varje dag B12, C-vitamin, D-vitamin, krom, zink, Omega 3, ingefäratabletter och nattljusolja (mot PMS). Jag vet, folk dör ju när de ser den näven med piller jag trycker i mig varje dag.. Men även om effekten SKULLE vara inbillning så gör det ju ingen skada iallafall.

Sen ska jag berätta något som jag VET att en del av er tycker är kontroversiellt. Det händer att jag då och då kör en tredagars juicefasta. Jag vet att det inte finns några belägg för att det rensar ut kroppen överhuvudtaget, men det KÄNNS så. Man kissar ju som en dåre och gör av med massa slagg. Dessutom fyller man ju på med en biljard vitaminer ungefär. Är inne på min andra Juica-dag nu och tycker faktiskt inte man blir så farligt hungrig. Fuskade dock på lunchen och åt en rawfood-sallad på Doctor Salad.. Man blir lite trött och orkar inte träna så hårt, men det finns ju belägg för att kroppen faktiskt mår bra av att fasta kortare perioder ibland. Och med fasta ibland menar jag inte svälta sig!!! Det är ingen diet! Och för mig gör det faktiskt heller ingen skillnad på vikten. Hur gör ni för att höstboosta och hålla er friska? Har jag missat nåt?

11
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00