Mindre kött åt folket

Var såååå sugen på hamburgare idag efter jobbet! Mattiderna blir ju lite konstiga när man äter frukost 05.30 och (vrålhungrig) vid 11.30 smakar lite på vad Nymo-kocken har lagat som lunch. Sen sover man en timme och när man vaknar är man ju typ vrålhungrig igen.

Gick till Ica som givetvis var helgrensat och hade slut på hamburgare, både färska och frysta. Så jag bestämde mig för att testa quornburgare och det var verkligen en vinnare! Smakar ungefär som kött men känns ändå lite lättare. Och med det menar jag att kött kan vara lite svårsmält för känsliga magar (som min) och det verkar inte quorn vara. Ska verkligen försöka byta ut köttet mot qourn oftare. Som burgare, färs, korv osv. Smakar ju lika gott. Köttindustrin är dessutom en enorm miljöbov och det är iallafall inget jag vill sponsra. MEN är inte redo att bli vegetarian, så jag börjar med att satsa på 3 köttfria dagar i veckan.

  1. Har tonårsdöttrar som är vegetarianer så vi provar många goda köttalternativ. Har dessutom bytt ut en del av mejeriprodukterna på Oatlys havrebaserade produkter, super skönt för magen och mycket längre hållbarhet, marginell smakförändring enligt oss. Mandelmjölk är jätte gott att göra smothies på. Måste passa på att Tacka dig och Lovisa för en så inspirerande podcast. Idag när jag och min man låg och solade i solstolen fick han också vara med och lyssna. När den var slut sa han: de två är verkligen inspirerande…….Det är ett bra betyg ska ni veta. Fortsätt i samma anda och din ärlighet är så otroligt härlig. Kram

  2. Gud vad kul att höra! Små steg är också bra, tänk om hela Sverige skulle skära ned på köttkonsumtionen, då skulle det verkligen göra skillnad, så någon måste ju börja!
    Jag försöker att äta animaliskt protein max en gång om dagen, alltså om jag äter kyckling till lunch så äter jag vegetarisk middag, och tvärtom. Rött kött äter jag nästan aldrig för då checkar min mage ut totalt, det är verkligen svårsmält.

  3. Animalieproduktionen står för ca 15 % av världens totala utsläpp av växthusgaser så visst ska vi tänka på vad vi äter och hur vi äter MEN hur många drar också ned på sitt resande i flygplan…??? Det är också en stor miljöbov och en större än vad köttkonsumtionen är.

    Vad gäller alternativa drycker istället för mjölk så ska man vara medveten om att tex en mandel kräver 4 l vatten och är inget bra klimatalternativ. Havren som man tillverkar havredryck av måste ha gödsel för att växa och då vill man inte använda handelsgödsel utan riktig dynga och var får man den ifrån…Jo våra nötkreatur och grisar. Om man dessutom ser på klimatpåverkan och näring så leder mjölken överlägset dryckesligan.
    Det är sällan så enkelt att det antingen är svart eller vitt

  4. På vilket sätt är köttindustrin en värre miljöbov än grönsaksindustrin. Krävs väl mer transporter per kcal för grönsaker än kött? Kan nån bifoga en studie så jag lär mig detta en gång för alla?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..