Mindre kött åt folket

Var såååå sugen på hamburgare idag efter jobbet! Mattiderna blir ju lite konstiga när man äter frukost 05.30 och (vrålhungrig) vid 11.30 smakar lite på vad Nymo-kocken har lagat som lunch. Sen sover man en timme och när man vaknar är man ju typ vrålhungrig igen.

Gick till Ica som givetvis var helgrensat och hade slut på hamburgare, både färska och frysta. Så jag bestämde mig för att testa quornburgare och det var verkligen en vinnare! Smakar ungefär som kött men känns ändå lite lättare. Och med det menar jag att kött kan vara lite svårsmält för känsliga magar (som min) och det verkar inte quorn vara. Ska verkligen försöka byta ut köttet mot qourn oftare. Som burgare, färs, korv osv. Smakar ju lika gott. Köttindustrin är dessutom en enorm miljöbov och det är iallafall inget jag vill sponsra. MEN är inte redo att bli vegetarian, så jag börjar med att satsa på 3 köttfria dagar i veckan.

 1. På vilket sätt är köttindustrin en värre miljöbov än grönsaksindustrin. Krävs väl mer transporter per kcal för grönsaker än kött? Kan nån bifoga en studie så jag lär mig detta en gång för alla?

 2. Jättepositivt att läsa! 🙂

 3. Animalieproduktionen står för ca 15 % av världens totala utsläpp av växthusgaser så visst ska vi tänka på vad vi äter och hur vi äter MEN hur många drar också ned på sitt resande i flygplan…??? Det är också en stor miljöbov och en större än vad köttkonsumtionen är.

  Vad gäller alternativa drycker istället för mjölk så ska man vara medveten om att tex en mandel kräver 4 l vatten och är inget bra klimatalternativ. Havren som man tillverkar havredryck av måste ha gödsel för att växa och då vill man inte använda handelsgödsel utan riktig dynga och var får man den ifrån…Jo våra nötkreatur och grisar. Om man dessutom ser på klimatpåverkan och näring så leder mjölken överlägset dryckesligan.
  Det är sällan så enkelt att det antingen är svart eller vitt

 4. Frida skriver:

  Gud vad kul att höra! Små steg är också bra, tänk om hela Sverige skulle skära ned på köttkonsumtionen, då skulle det verkligen göra skillnad, så någon måste ju börja!
  Jag försöker att äta animaliskt protein max en gång om dagen, alltså om jag äter kyckling till lunch så äter jag vegetarisk middag, och tvärtom. Rött kött äter jag nästan aldrig för då checkar min mage ut totalt, det är verkligen svårsmält.

 5. Quorn är väldans gott och användbart!
  Kan även rekommendera IcaGottLiv-serien med vegetariska burgare, färs och liknande.
  Jättegoda burgare som jag bara tokälskar!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..