OS-update


Fortsätter följa OS väldigt intensivt. Börjar redan nu oroa mig för post-depressionen som kommer att uppstå när spelen är slut. En del av de grenar jag har ägnat mig år de senaste dagarna:

*Hoppning. Frankrike tog hem lagguldet och det kom inte som någon överraskning, även om det var rätt öppet inför sista omgången. Bosty (Roger-Yves Bost) är en av sportens största karaktärer. Det ser ut som hejsan hoppsan när har rider runt. Hänger och slänger och armar och ben flyger hit och dit. Men ingen får hästarna att jobba MED honom som han. Han kommer undan med grejer ingen annan skulle komma undan med. Kevin Staut rider Malin Baryards gamla häst Räven. Tänk om man hade anat att han skulle ta OS-guld en dag.. Sverige kom sjua och det var heller inte särskilt väntat att de skulle ta medalj. Hästarna är för unga och orutinerade. Och många önskar nog att Rolf-Göran faktiskt red sin bästa häst Casall som har visat riktigt vass form på sistone. Men Roffe har bestämt att han är för gammal för mästerskap. Men nja, jag är inte övertygad om det. Här får ni ett hett tips inför den individuella finalen på fredag: Peder Fredricson och All In tar definitivt medalj. Om jag nu ska sticka ut hakan ordentligt så säger jag: guld till Sverige!

*Fotboll. Man tror inte det är sant. De svenska tjejerna har plockat fram något inom sig som vi efter gruppspelet kanske inte trodde fanns där. Jag är stum av beundran. Eller nej, hela jag är ett vrål av beundran. Hedvid Lindahl tar alltså TVÅ straffar mot Brasilien! Två! I andra länder tycker man visst det defensiva gnetandet är tråkigt att titta på, men det är ju klassiskt svenskt modus operandi. Jag älskar det! Det gäller att hitta ett sätt att vinna på, det är väl det idrott handlar om? Och med de här skalperna i ryggen tror jag faktiskt vi tar OS-guld. Bragdguldsvarning är det oavsett.

*Handboll. Orkar inte ens skriva om Sveriges kvartsfinal mot Norge. Det var smärtsamt att se på. Men tummen upp för Filippa Idehn som är den enda som kommer undan med godkänt i Norge-matchen. Och herrarna då! När de är utslagna utan att ha vunnit en enda match, DÅ plockar de fram nån slags gnista mot Brasilien. Det var lite sent att vakna då gubbar, OS är redan förbi. 4 år till Tokyo.

*Friidrotten. Vilket sorgligt svenskt fiasko. Men vi har väl kanske blivit lite bortskämda under många år. För egentligen är det ologiskt att ett så litet land som Sverige (där vi varken är födda med jamaicanska eller kenyanska ben) ska kunna ha så stora framgångar som vi haft det senaste decenniet i en världsidrott som friidrott.

Fredag blir bästa dagen. Två svenska medaljer då hörni. BAAM! Be there or be square.

 1. Excellent blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 2. Angående friidrotten så håller jag med om att vi inte kan förvänta oss medaljregn. Det som är uppseendeveckande är att väldigt få av de svenska deltagarna har prickat formen. Om man är heltidsidrottare borde man väl vara i sitt livs form när det är OS. Då tycker jag att det är underligt att man inte är i härheten av att sätta personligt rekord.

  1. Håller med! Patrik Sjöberg förklarade idag att många var tvunga att kämpa in i det sista för att kvala in och då kan man inte toppa formen som man ska tyvärr.

 3. Jag har läst att det är Casalls ägare som har bestämt att GCT ska prioriteras före mästerskap. Att de ”måste” välja något förstår jag eftersom hästen är 17 år gammal. 🙂
  Ridsporten är det enda jag följt slaviskt… Främst dressyren. Haha. Men håller tummarna för Peder såklart 😀

  1. Aha, så är det säkert! Vad himla skoj med Peders medalj förresten!!

 4. Erika skriver:

  All in är så SJUKT fin, vilken otrolig häst! Jag tror också på guld, både för Peder och damlandslaget 😀

  1. Det räckte ju NÄSTAN ända fram.. Men silver är inte så dumt det heller!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..