Fail…

image

I det här skedet hade vi fortfarande hybris och trodde att vi höll på med ett superlyckat projekt.. Efter några timmar satt alla 6 hyllor uppe och vi började fylla på med böcker. Måste ändå säga att jag anade oråd när Patrik sa att vissa av hyllorna kanske inte tålde att lastas så tungt. Böcker väger ju ett och annat gram liksom… Snart började den första hyllan ge efter. Och så nästa. Och nästa. Det visade sig att väggen var så porös att de skruvar och pluggar vi använt inte fick ordentligt fäste. Helvetes jävla skit. Ursäkta ordvalet. Men ja, det känns småjobbigt med kaos i vardagsrummet. Och en vägg full av hål Patrik var tvungen att åka tillbaka till Tyskland imorse och jag är inte den som inte inser mina begränsningar.. Så, nästa vecka kommer en riktig hantverkare och försöker rädda spillrorna av vårt misslyckade hyllbygge.

image
image
image

 1. bra tips men det bästa är redan gjort – ring en hantverkare 🙂

 2. skriver:

  tips till nästa gång. efter egen erfarenhet med en decimeter puts på väggarna.
  1. borra med metallborr om det går. så hålen blir så fina som möjligt. metallborr brukar vara bra för putsväggar.
  2. PL-400. dunderbra fäste. tryck in i hålen. i med pluggen. låt stå över natten.
  3. skruva upp.

  1. TACK för tipset! Men nu låter jag en hantverkare ta över..

 3. Jag skulle köpa typ Billyhyllor och bygga in dem och sätta lister i över- och underkant samt mellan hyllorna. Det ger lite bibliotekskänsla.

 4. Steve skriver:

  Jag skulle köra Sparrings system till böcker, fungerade bra för mig. Är det betongvägg?

  1. Mycket oklart.. Men nu tar jag hit hantverkare som får lösa det åt mig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..