Bragden!

Älskar att ha fel ibland! Vilken match de gjorde igår de svenska fotbollsdamerna. Varför varför plockade de inte fram den där glöden tidigare i turneringen? Det var underbart att se hur de kämpade. Höll på att bli vansinnig på domaren som uppenbarligen inte höll på Sverige, men karma ville visst att blågult skulle ta hem det.

*Hedvig Lindahl. Vad har hänt med Hedvig? Det är som en helt annan människa än den osäkra, lite klumpiga tjejen som stod i mål för några år sen. Hon fullkomligt strålar av självförtroende och känns så lugn och trygg. Riktigt bra match igår! Och hon la definitivt grunden till segern genom att rädda USAs första straff.

*Blackstenius. Där har ni framtiden. Mer speltid till den här målsökande missilen.

*Lisa Dahlkvist. ÄLSKAR att hon skrattar åt Hope Solo när hon ska försöka psyka henne med ett fånigt handskbyte. Funkade inte på Lisa som garvade, dunkade in straffen och sen var det Solo(ng) USA

*Sundhage. Replik på Solos fegisutspel.  ”Det skiter jag i. Vi ska till Rio, hon ska hem.” Klassiker.

*Kollektivet. Ett svenskt landslag när det är som bäst. När laget och kollektivet tillsammans blir större och starkare än ett gäng glänsande, välbetalda, individuella stjärnor.

*Ola Wenström. En av de bästa vi har. Oerhört proffsig och kunnig. Har jobbat ihop med Ola. Vi gjorde Tipslördag tillsammans för mer än 10 år sen. Superproffs redan då. När han säger ”Dala Dahlkvist dotter gör målet” är det inte för att förminska Lisa Dahlkvist och hennes prestation. Det är för att ge tittaren en extra dimension, extra information, ett historiskt ”perspektiv”. Orkar inte att det blir nån slags Twitter-storm kring det. Kan Sverige tagga ner lite nu? Kanske engagera sig i lite viktigare saker? Den här blodhundsmentaliteten är så ohärlig. Som att man bara väntar på nåt att hugga på. Fånigt tycker jag.

Tisdag. Semi mot Brasilien. Missar man den matchen är man ju inte riktigt klok. Over and out.

 1. Åsa skriver:

  Tycker det är urlarvigt att klaga på Olas kommentar. Hur ofta säger man inte Henke Larsson son om Jordan, arnors son om Eidur mm då är det ingen som klagar.. Men nu är det en kvinna, då förminskar man hennes insats… Pinsamt svenskafolket!
  I övrigt gjorde Hedvig en bra match igår och en bra straffräddning, men det är för mig en gåta hur hon har kunnat hanka dig kvar i landslaget med sina mediokra insatser tidigare.
  Alltså -jag håller med dig!

 2. katja skriver:

  Hedvig varit klumpig? Ursäkta….

 3. Hampus skriver:

  Är man en offentlig person som både du och Wenström är får man räkna med mothugg. Ni båda söker ju offentlighetens ljus, så sluta gnäll. Och som ett brev på posten – klart du inte vill kritisera en gammal vän. Det som är fånigt om något är att inte kunna kritisera en mossig vän eller kollega som är fel ute år 2016.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..