Sista kvällen i Kassel

Sista kvällen med min älskling på ett tag. Snyft snyft. Vi är duktiga på att mysa till det ordentligt och njuta av livets goda så det blev en riktig gotte-kväll med champagne, foie gras, Amarone och massa smaskiga tapas. Vi hade också förberett en ost&skink&korv-bricka och Patrik hade gjort en bärpaj, men det var proppfullt i magarna redan efter ”huvudrätten”. Jag hatar ju egentligen att laga mat, men det är mysigt när man gör det tillsammans och det är inte så svårt att vara hjälpreda till en duktig kock (som Patrik är). Han har lärt mig en hel del om livet den där mannen – till exempel att matlagning inte är så svårt egentligen. Åkte hur som helst hem till Sverige idag så nu blir det några veckor av längtan och whatsapp/telefon-förhållande..

image

Perrier-Jouet är en champagne i ungefär samma prisklass som Moet och Taittinger. Riktigt god tycker jag!

image

Kan vara så att det inte finns nåt godare är baconlindade dadlar. Kombon av salt och sött är helt magisk! Man delar baconskivorna på hälften, lindar runt dadeln, fäster med tandpetare (om man har några hemma ) och så in i ugnen. 15 min på 225 grader. Mums!

image

Min händiga underbara pojkvän. Han kan allt den!

image

Foie gras med tryffel, rostat bröd, fikon”sylt”, pistagenötter och lite Balsamico-kräm. Champagne till det och smaklöksorgasmen är ett faktum.

image

Blev en lite rörig bild det här men tusan vad gott det var! Bruschetta med mozzarella, stekt chilihalloumi och och stekta spicy räkor.

image
image

Det här ser man inte ofta… Jag arbetar i köket! Patrik har till och med lyckats hänga på mig ett förkläde och en chic liten kökshandduk

 1. Hej. Tröttnat på Facebook och Instagram och tänkte komma på något annat att göra i filmreklamen och hittade in på din blogg. Trevligt. Ett tips, fyll dadlarna m chevre el fetaost före du rullar in dem. Mums.

  1. Kul att du hittade hit! Mums, det lät riktigt smarrigt. Det ska jag testa

 2. Åsa skriver:

  Haha du ska se att du kommer att nå framgångar även i köket 🙂 Den chica lilla ”kökshandduken” kallas dock för släng i köket.
  Brukar säga till sonen som precis flyttat hemifrån att det är inte svårt att laga mat när man har tillgång till internet eller en bra och enkel kokbok. Bara att följa ev bilder och texten.

  1. Härligt, då har jag lärt mig nåt nytt Nä det är väl inte svårare än så egentligen.

 3. Anna skriver:

  är det verkligen riktig gåslever? trodde det var förbjudet? Anklever?

 4. Hanna skriver:

  Håller med dig om att baconlindade dadlar är bland det godaste som finns! Der får det bli på charkisplankan till fredagsmyset imorgon. Tack för grymt peppande träningsinlägg också. Du har en skönt avslappnad stil i bloggen. Direkt upp på min topp tre! Keep it up!

  1. Kul att höra! Ska försöka fortsätta i samma stil då Kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..