ANNONS

DIY eller hitta en lösning

/
Det är många som undrar hur jag tar de bilder jag lägger upp på Instagram och här på bloggen. En del frågar om jag alltid har med mig en fotograf, ständigt redo att ta bilder. Det har jag givetvis inte, haha. Skulle vara både opraktiskt och dyrt. Nej, det gäller helt enkelt att vara påhittig och lösa problemet. Jag har därför tränat upp både min kille och mina barn i att ta bilder. Min kille är mer motvillig än barnen kan jag säga… Han påstår att jag alltid vill ta bilder vid fel tillfälle och fel tillfälle är enligt honom: när han är hungrig, när han är trött, när han har fått vänta länge på mig, när man ska njuta av att vara i nuet osv osv. Det vill säga nästan jämt.. Men när han faktiskt anstränger sig så blir det ganska bra. Han har börjat lära sig att man inte vill se tjock ut och inte ha en skugga i ansiktet och att bilderna ska vara skarpa. Haha!
Här på Cypern har jag anlitat Jack, 11 år, som proffsfotograf. Han får nämligen betalt. 50 kr om dagen för att ta några bilder på mig då och då.Det är märkligt vad det är mycket enklare att motivera barn när man säger att det är ett jobb och att de ska få betalt 😉
Han börjar iallafall bli ganska duktig och blev mycket stolt när det trillade in beröm under en av mina instagrambilder häromdagen. Även min 6-åring fotograferar med glädje när han får chansen. Blir lite skakigt ibland men det finns nästan alltid en kanonbild och mer än så behöver man ju inte.
Om jag inte har tillgång till varken kille eller barn så har jag en app med självutlösare (Camera+) och dessutom en liten fjärrkontroll till telefonen. Det är ju lite krångligare, för man ska ställa upp telefonen på ett stabilt sätt på rätt höjd, men det funkar i krig.

Några av Jacks mästerverk från dagens skörd. Skräpet på marken på den sista bilden är ju inte optimalt, men det är ändå min uppgift att hålla koll på sånt.. Försökte ta bort det, men wifi:t är så långsamt här att det inte riktigt funkade med redigering av bilderna. Utöver det tycker jag själv att det är en kanonbild.
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00