Nä nu blir jag grinig

Usch vad sur jag blev idag när jag gick in på instagram och såg en bild på Carina Berg och hennes nya snygga kille fotbollsproffset Erik Johansson. Superfin bild och de ser så kära ut att det är inte klokt. Väldigt roligt för Carina tycker jag. Nåväl, det som irriterade mig var en del av kommentarerna. Folk frågar alltså om det äe hennes son?!? Alltså va?! Det är väl ganska uppenbart att det inte är hennes son! Carina är lite äldre än sin kille (precis som jag är äldre än min) och det är så genomskinligt att folk frågar det bara för att ge henne ett litet stick. Precis som när man frågar nån som har gått upp lite i vikt om hon är gravid. Gärna inlindat i en komplimang (precis som kommentarerna på Carinas bild). Att sen komma med lama ursäkter om att man inte kan veta allt om varenda kändis är ju bara töntigt. Om man följer någon på instagram vet man nog en del om just den kändisen.. För mig är det helt otroligt att folk kan med att vara så oförskämda. Testa att tänka till nån gång. Hur skulle ni reagera om någon frågade om er man var ert barn?? Eller om ni var gravida fast ni inte är det? Ni skulle bli lite ledsna va? Just precis. Man vill ju hoppas och tro att såna här kommentarer kommer för att folk är klumpiga bara och inte tänker till, men jag tror tyvärr att det ofta handlar om utstuderad elakhet. Sen får jag kommentarer om att jag som programledare inte borde lägga mig i och inte ska vara oförskämd mot folk ”som bara ställer en fråga”. Men vet ni vad, jag kommer alltid att reagera när folk inte kan bete sig. Och om jag kan använda mina plattformar för att ta ställning mot näthat, mobbning och elakheter på sociala medier så tänker jag göra det. Alltid!

 1. Men om man är en offentlig person får man inte sticka ut, det vet du väll.. Man får inte jobba som man vill, inte träna som man vill, inte resa med sina barn som man vill… Helt enkelt inte göra nått som kan göra nå bitter svensk kvinna avis… Jag tycker att detta är skrämmande o nått vi måste ta lika allvarligt som #meetoo.. kvinnor hugger varandra i ryggen hela tiden o det är för jäkligt o pinsamt…

 2. Hej Jessica!
  Jag läste kommentaren du blev så irriterad på och jag tror verkligen inte att hon menade något illa. Hon hade nog väldigt dålig koll och blev förvirrad av bildtexten (som flera redan skrivit). Jag förstår verkligen att man blir trött på människor som tycker sig ha rätten att tycka en hel massa stup i kvarten. Blir man utsatt för det själv förstår jag även att man har taggarna utåt. Men du håller säkert med om att det i dagens samhälle är jäkligt svårt att gissa någons ålder. 40 åringar ser ut som 25, 80 åringar ser ut som 60 och 18 åringar som 30 osv. Kolla bara på bilder på Brooklyn och Victoria Beckham. Hade jag inte vetat att de var mor och son hade jag lätt kunnat tro att de var ett par. Som sagt folk tycker och tänker överallt och vissa önskar man att man bara kunde be fara dit pepparn växer. Men man måste också kunna läsa mellan raderna och se att vissa kanske inte menar något illa även fast frågan är klumpigt ställd. Hoppas du får en fin dag.

  1. Håller med dig! Det är inte lätt och se ålder på folk idag, Och med den texten under bilden så var frågan inte alls elak.,konstig

   Synd att Carina inte hinner svara på sina frågor….

 3. instämmer helt. Jag brukar säga till mina barn. Har du inget snällt att säga så var tyst. Tycket vi vuxna kan göra det med. Säg/skriv bara snälla saker som lyfter upp varandra. Så bra när du och Lovisa ryter ifrån.

 4. Tänk om folk kunde sköta sig själva och skita i andra. Kjerstin Deller är också gift med en 17 år yngre man. Det var på 1900-talet det vart ett herrans liv på folks tyckande. Nu är vi inne på 2000-talet och inget har blivit annorlunda när det gäller offentliga personers förhållanden. Låt dem få vara ifred med sina självvalda förhållanden.

 5. Heja dig!!! Man ska alltid ryta ifrån när folk är elaka och ännu viktigare att vi kvinnor står upp för varandra och backar upp!!

 6. Hej! Har läst kommentarerna och jag tror du missförstod, hon menade nog inget illa. Sånt kan ju också inträffa 🙂 Trevlig kväll!

 7. Hej Jessica!
  Ja, förstår att du reagerar som du gör. Tror, precis som några andra, att fotot misstolkades just pga texten om sonen…
  Oavsett syftet med kommentaren så håller jag med om att det är under all kritik hur vissa människor anser sig ha rätten att kritisera och döma andra. Vi lever bara en gång, troligtvis, och att under den korta tiden lägga energi på att vara elak är ett märkligt val.
  Förresten, min mamma träffade sin mysiga sambo då hon var 40 och han var 27. Det är nu 29 år sedan och de lever fortfarande tillsammans! Kanske stör det nån, men inte dem. Haha.
  /Linn

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..