Längtan efter välling och lugna nätter

I samarbete med Lantmännen – Little Farmer

Sam är nu tre månader och oj vad både vi och han längtar efter att han ska få börja prova på annan mat än mjölkersättning! När vi andra i familjen sitter och äter brukar han titta på oss längtande, med en nästan lite sorgsen och avundsjuk (skojar inte!) blick. Man märker att han är nyfiken på att utforska smakvärlden utanför mjölkflaskan, haha.

Framförallt längtar jag tills han kan börja dricka välling. Båda mina stora barn har älskat välling och druckit det ganska länge och en av de största fördelarna med det är ju att de blir mätta och fulla i magen och sover gott, och framförallt LÄNGRE, utan att vakna. Men det har också varit en trygghet för barnen. Att få den där vällingflaskan vid läggdags blir som en snuttefilt.

När det är dags att börja servera minstingen en vällingflaska varje kväll kommer jag definitivt att testa Lantmännens nya ekologiska barnmatsmärke Little Farmer. Det är så mycket med det jag gillar. Ni vet ju att jag förespråkar användandet av svenska produkter och mer än gärna promotar det. Dels ur miljösynpunkt, men också för att jag tycker det är viktigt att supporta svensk industri – vare sig det handlar om kläder, barnmat, kött eller något annat.

Jag gillar också när man vet exakt vad man får och speciellt viktigt är det när det gäller mat till de minsta. All gröt och välling från Little Farmer är gjord av ekologisk havre och mjölk från svenska gårdar, och är helt fri från palmolja (som ju är en av de största miljöbovarna idag). De har också specifikt valt ut ett antal gårdar i Västergötland med låg halt av tungmetaller i jorden – just för att på alla sätt undvika att bebisarna får i sig en massa skit. Som Lantmännen själva säger så gör deras nära samarbete med lantbrukarna (de ÄGS ju faktiskt av svenska bönder) att de har kontroll över produkten från jord till bord till de små magarna. Och det känns tryggt tycker jag.

Nu har ni chansen att prova produkterna från Little Farmer till ett riktigt bra pris. Klicka HÄR  för att få en digital kupong som ger er upp till halva priset på valfri produkt. Testa! Tror ni och era små pluttisar kommer att gilla det.

Inlägget innehåller reklam för Lantmännen – Little Farmer.

 1. Hej! Har också en liten kille på snart 3 månader och känner igen mig i att längta till de kan få äta lite smakportioner. Han tittar också intresserat på när vi andra äter och man känner sig skittaskig, rent ut sagt, när han inte får något. Jag ska definitivt kolla in Little Farmer när det väl är dags.

  Tack för en trevlig blogg!
  Hälsningar Annika

 2. Våran dotter äter little farmers gröt och hon älskar den!!! När det var dags att börja med gröt hade ännu inte Little farmer börjat säljas i butikerna, så hon hann prova 3 andra märken. Hipp tyckte hon var ok, de andra smakade inte då värst, men Little farmer tycker hon är helt outstanding!
  Hoppas eran fina Sam oxå kommer tycka det!

 3. Gröten är helt fantastisk!! Det är synd att vällingen blir för tjock och klumpig så den knappt kommer ur flaskan Har därför vart tvungen att köra välling från ett annat märke!
  Bra samarbete, Jessica! Grym 3-barnsmorsa är du

 4. Den måste vi testa! Vår tjej blir ett om ett par veckor och är inte så haj på varken gröt eller välling. Börjar bli hjärtligt less på att amma varannan timme under nätterna

  Tack för tipset och håll tummarna för att det fungerar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..