Snart flyttar vi till hus

Det här är ju projektet som överskuggar allt annat nu. Sablar vad mycket vi har att ta tag i. Inte helt lätt med bebis och två andra barn och två föräldrar som båda jobbar mer eller mindre. Blir helt slut bara jag tänker på det här flyttprojektet.. Patrik och jag har ju två lägenheter att sälja och det är ju mycket att fixa med det. Mäklare, fotografering, styling, städning, rensning, hantverkare för att greja lite småsaker osv. Sen när vi väl flyttar till nya huset i början av december så är det tre (!) hushåll som ska slås ihop.. Vilka grejer ska behållas, vad ska slängas/säljas/ges bort, hur passar våra saker ihop, vad behöver köpas nytt – tja, ni vet. Patrik hade ju en jättelägenhet på över 100 kvm i Tyskland, en etta i GBG och så min 3:a här på Kungsholmen.

Som tur är så behöver vi inte renovera särskilt mycket, huset är redan i jättebra skick och det mesta känns fräscht. På sikt kanske man vill göra lite saker, men det får vi ta pö om pö. Några ”små” projekt har vi dock. Vi ska slå upp en vägg i ett av sovrummen och göra om det till en walk in closet. Min dröm! Men det är så svårt.. HUR gör man? Vem kontaktar man? Jag vill ju helst att någon ska komma hem till oss och bara bygga den där garderoben utifrån nån bild man har i huvudet. Någon av er som har tips på hur man går till väga? Finns det företag som gör sådant från scratch? Helst i Stockholm då eftersom det är här vi bor, haha. Alla förslag på snygga och funktionella lösningar mottages också tacksamt. Här är några inspobilder jag har hittat:

Den kommer att vara ungefär så här smal med ett fönster i ena änden så det är lite det man får utgå ifrån.

Snygg inredning, men jag vill egentligen ha den ganska ljus och vit. Och ska man ha dörrar eller inte?

 

Det här är ju något av en dröm, men tyvärr får nog inte möbeln i mitten plats.

 

Funderar på spegeldörrar som här. Skapar ju lite djup och fuskyta, samt att jag gillar att spegla mig haha

 

Såhär, vitt och speglar gillar jag. Men om man har dörrar, ska det vara skjutdörrar eller såna som går att öppna?

 

Det här är riktigt snyggt! Även om jag nog inte vill ha det riktigt så grått och mörkt. Vill att det ska vara bra ljus när man klär på sig.

Andra projekt vi har är att vi ska bygga en platsbyggd bokhylla. Tänk lite såhär:

Vi ska också bygga en inbyggd kontorslösning på övervåningen där det finns en bra yta för det. Lite i samma stil med hyllor/skåp över och ett skrivbord under. Har inte hittat nån bra inspobild på det ännu, men jag har en bra bild i huvudet. Som sagt, skjut ner mig med tips!

 1. Hej Jessica!
  Spännande projekt som väntar!
  Kan varmt rekommendera Andreea Björnsson på andreeadesign. Hon gör allt från gardiner, måttanpassade soffor, till stora trädgårdsprojekt, ser möjligheter till lösningar som en annan inte ser..
  Länk till hennes hemsida; http://www.andreeadesign.se/våra-tjänster

  Mobilnr till Andreea; ‭070-344 40 41‬

  Lycka till!

 2. Hej!
  Ska bli spännande att följa ert drömprojekt. Om jag förstår dig rätt så vill du att det bara blir gjort av någon men till bra kvalitet och funktion såklart. Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med en inredningsarkitekt/designer då det är tre stora delar som ni vill ha gjort. Då får ni in funktionalitet och er stil men även att de passar in i huset och hänger ihop. Den personen fungerar ofta som projektledare också och har kontakt med snickare etc.
  Alternativ 2 är att ta kontakt med en finsnickare som utifrån era behov direkt bygger det ni vill ha. Kräver mer inblandning från er.
  Alternativ 3 är köksleverantörer som även har garderob och ibland hyllsystem också. Så mäter de och installerar också. Kolla tex Kvänum (som är dyrt men fint), HTH, Vedum etc.
  Alternativ 4 är såklart Ikea. Kräver planering av er men de har tjänster att bygga ihop.

  Och som sista punkt skulle jag inte ha dörrar i en walk-in då det verkar som ett mindre utrymme. Du får inte heller översikten. Tänk på belysning av plaggen och att det känns superlyxigt med heltäckande matta.
  Hoppas det var till någon hjälp och lycka till!
  Mvh Karen, som är inredningsarkitekt 🙂

 3. Inredare Susanne Nordström i Stockholm gör många sådana här projekt som blir superfina ihop med sina snickare. Kolla in bloggen.
  Lycka till och välkommen till Brommalandet! Flyttade hit för 2 år sedan och stormtrivs

 4. Isabella löwengrip anlitade någon att fixa en walk in closet när hon flyttade till hus för något/några år sedan. Hon dokumenterade detta på sin blogg, så titta in där för tips. Lycka till!

 5. Kontakta 3-4 byggfirmor/snickare och be om offerter. Vill ni t ex ha ett visst fabrikat på hyllsystem så kommer de och mäter och ni kan välja mellan olika lösningar. Vill ni ha lösbyggt ska det ingå i offerterna. Det är inte så svårt, men tar lite tid. Man får ringa runt och ”göra sig lite dum”. Alla kan inte vara byggexperter! Ett bra tips är att kolla upp referenser på de firmor ni får offerter från. Ni kan säkert också be om offert från inredare (som har egna snickare).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..