4 veckor idag

Idag är Sam 4 veckor. Sinnessjukt vad fort tiden går! Får nästan panik och vill bromsa. Det här är förmodligen sista gången jag har en nyföding (tills jag förhoppningsvis får barnbarn om sisådär 20 år..) och snart är han inte ens en nyföding längre. Han växer så fort att man nästan kan se det. När vi var på BVC för 10 dar sen eller nåt så hade han redan gått upp 550 g sen födseln och växt 5,5 cm! Gissar att han har ökat på en del både på bredden och längden även de senaste 10 dagarna.

Själv hade jag ju i princip glömt hur det var att ha spädbarn och hur mycket tid de tar. Det känns ju så fånigt att säga att man knappt har tid att duscha, men det är ju så det är.. Sunkigare har man sällan varit, haha. Inte tvättat håret på en vecka, mjölk- och spyfläckar på alla kläder (dessutom den härliga doft som följer med det..), svarta påsar av jättesize under ögonen, dum i huvudet och slötänkt värre av sömnbristen, totalt kaosstök i hemmet osv. Tja, alla ni som sitter hemma med en nyföding fattar nog. Jag var lite stressad första veckorna över att jag inte hann med nånting, men nu har jag resignerat och insett att jag är hyfsat bunden till soffan (och med en apunge klistrad på kroppen 24/7) en tid framöver. Känns faktiskt bättre när man accepterar att man inte hinner med nånting.

Sam är en kanska krävande och uppmärksamhetstörstande bebis. Han är ständigt hungrig, sover nästan aldrig (inga långa stunder iaf och definitivt inte på natten), OM han sover så är det helst ovanpå mig eller Patrik, vill ständigt ha närkontakt och vara i famnen och gnölar och bökar. Men han är ju oerhört mysig och gosig också såklart! Nu kan vi interagera lite och får lite mer kontakt. Han jollrar och ler mot oss ibland. Det är ju vansinnigt härligt att bara sitta och hålla i och lukta på en gosig, knubbig bebis.

En sak vi har lite problem med är torsk på tungan och i munnen. Ger medicin, men det vill helt enkelt inte gå bort.

OT: säg inte att sommaren är slut redan?!? Har den ens börjat? Orkar inte. Är INTE redo för höstmörker än.

Jo, vi ÄR trötta. Både jag och Patrik. Men vad spelar det för roll, det är ju det här som är livet ändå.

Min kompis och stylist Sara fick träffa Sam för första gången häromdagen. BTW, hur brun och fit är inte hon? Min bleka mammakropp känner ett visst avund. Jag ska erkänna det

 

Väst och fluga en helt vanlig dag. Så fort som Sam växer så går det inte att ”spara” på kläder..

Så här sitter vi dagarna i ända. Jag kollar serier eller spelar WF. Sam äter och slumrar ovanpå mig.

 

Den klassiska bebisminen. Även kallad ugglefejset. Hoho.

Gäsp, vet inte om det här med mode är nåt för mig tänker Sammy boy när han kör denim all over för första gången.

Börjar dagen med ett litet träningspass i babygymmet.

 1. Har bebis hemma som är 2,5 vecka gammal. Hon fick också problem med torsk och vi fick råd från BVC att blanda 1dl vatten med 1krm bikarbonat. Så penslade vi på tungan två ggr per dag med en tops, försvann på två dagar. Testa

 2. Hej sitter just nu med min 3 månader kille o myser i soffan. Bärselen baby Björn har varit vår räddning. Han vägrade sova själv på dagarna de första 2 månaderna och jag fick väldigt lite gjort. Men i bärselen kunde han sova i timmar och jag kunde laga mat, tvätta, dammsuga mm. Du får Testa o se efter några gånger kanska Sam vänjer sig. Nu sover vår kille bättre på dagarna i vagnen o selen används bara ibland.
  Kram Hanna

 3. Bärsjal har varit det bästa babyhacket för oss. Har både bärsele banybjörn och börsjal men upplever sjalen snäppet vassare då bebis huvud kan hållas fast stabilt när han har somnat. Vilket oft går mirakulöst fort i sjalen. Sjalen botar skrik, gnäll, hjälper till med rapar som sitter på tvären och upplever att den också lindrar envist magknip för våran bebis (alla är trots allt olika). I kombo med guppande på pilates boll kan man tom få äta middag i lugn och ro. Efter som huvudet hålls fast bra får man lätt armarna fria till att göra allt från hänga tvätt till att gå promenader på stigar där inte vagnen tar sig fram. Vi har en trikåsjal. Lite knixig att lära sig att knyta och stoppa i bebis men efter några gånger har man lärt sig.

 4. Prova att låta honom sova på magen, min E ville inte sova, ville äta alltid och hänga på axeln jämt, när vi började lägga henne på magen så sov hon i alla fall några gånger varje dag.

 5. Han är en riktig söt-nöt den där Sam!

  Vår tjej ville också vara i famnen jämt och sov intill mig på nätterna, men hon SOV och hon sov på dagarna så jag hann vila jag med. Det är nog all skillnad i världen för en mamma och dennes ork i längden. Hoppas att det svänger för er också.

 6. Hej!
  S Å jäkla söt
  Vi hade problem med torsk med min första grabb, och då funkade Vichy-vatten (stavning?)
  Testa att ta på en tops och gnugga!
  Kram

 7. Så skönt att höra någon mer som är i samma situation. Fick mitt första barn för 11 dagar sedan och han är precis som din pojk väldigt hungrig av sig och vill ha konstant närkontakt hud mot hud. Dock sover han iaf stunder på 2-3 timmar om vi har tur ibland. Hur gör ni nattetid? Sover han på er då? tack för bra blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..