Bebisen har fått ett namn!

Äntligen har vi bestämt vad han ska heta! Det är inte helt enkelt med pojknamn, innan han föddes hade vi en lista på säkert 20 namn och inget kändes mer aktuellt än något annat. Men så kom han ut och det är faktiskt ingen myt att man ”ser” på barnet vad hen heter. Vår lilla kille är definitivt en Sam. Hela namnet blir Sam Erik Nicolai Almenäs-Fahlgren.

Patriks andranamn är Erik och det finns också i hans släkt. Dessutom hette min farfar Erik så det kändes bra för båda. Nicolai tyckte vi bara var fint. Och så får man ju sen första juli heta dubbelnamn igen så Almenäs-Fahlgren fick det bli för rättvisans skull, haha.

Apropå rättvisa så såg jag att jag hade fått några kommentarer på min hyllning av min fantastiska kille. Det var tydligen både snedvridet och orättvist att han skulle göra så mycket. Då vill jag bara förtydliga att jag inte direkt sitter på arslet på en divan och blir matad med praliner medan han sliter som en träl. Här hemma hjälps vi åt för att få saker och ting att fungera. Och exakt hur vi delar upp det är väl ändå vår ensak.

Nä nu ska Sam och jag fortsätta med frukosten. Morgonpassen är nämligen mina (liksom de fashionabla ICA-påsarna under ögonen), för er som oroar er för hur snedvridet vi har det här hemma. 

 1. Så fin liten kille som fått fina namn. Är också omgiven av bara pojkar. Har två söner och den äldsta har nyligen fått sitt första barn, en kille som fått namnet Nils. Har alltid känts som att jag är en pojkmamma och nu också pojkfarmor. Underbart!

 2. Finaste pojknamnet enligt mig, min son på 1 år heter också Sam. När vi bestämde oss för Sam så ville vi ha något som inte så många heter och tyckte att Sam är ju lite mer ovanligt (iaf har inte jag hört det desto mer) men när vi bestämt oss för namnet så såg/hörde jag det plötsligt överallt.

 3. Så fin! Ja en Sam är han definitivt!
  Hur kan man tolka det så fel? Såklart man delar upp det hemma? Min man körde på fram till 2-3 när han kunde (han kunde ju liksom inte amma…) och jag tog från 3 och framåt. Sen när han kom hem fr jobbet fick jag 30-60 min bara för mig själv.

  Människor…

  Stor kram!

 4. Kul att ni hittat ett namn ni gillar! Svårt med namn alltså! Vad trött man blir på allt tyckande! Man gör ju efter vad som blir bäst i sin egen familj. Min man har tagit majoriteten av alla nätter sedan vår 3 åring kom och det är det som blir bäst för alla. Sedan har jag tagit desto fler morgonpass. Vi kommer nog köra på likadant när nästa barn kommer!

 5. Alltså vad är det med folk. Kan faktiskt bli lite trött på allt tjat. Om papporna gör för lite så gnälls det och gör de för mycket gnälls det. Vad vill folk? Att alla ska leva på exakt samma sätt eller? Förstår inte folk att vi lever på 2000-talet? Här kan en familjesituation se ut hur som helst. I min familj jobbar båda 100% och vi får sammarbeta på bästa sätt för att få livet att rulla på. Precis som jag misstänker att ni gör

 6. Åh, vilket fint namn. Drömmer också om att få tre pojkar! Förstår inte hur folk ens orkar kommentera kring er fördelning i hemmet….

 7. Åå Sam blir jubperfekt på den söta killen!

  Jaa va är det med folk jag tror 😉
  A: antingen har folk som klagar själv inga barn själva
  B: eller så är dom bara avensjuka för deras män INTE hjälps åt hemma!

 8. Fina namn och fin liten kille

  Åh vad tröttsamt att det ska gnällas och pratas om när en man gör sin del av föräldraskapet.. Dessutom tycker jag det är helt rätt att man som kvinna får vila så mycket man kan (och det är inte mycket när man har en nyfödd) när man gått igenom en förlossning och graviditet precis!

 9. Jättefint namn, jag hade en docka som hette Sam som jag älskade över allt annat när jag var liten.
  Tyvärr var ingen av mina killar nån Sam så det fick bli Leo, Hugo och Rio istället.

 10. Vilket fint namn er söta lilla kille fått!!!
  Bry dig inte om dessa dumma kommentarer, man delar ju upp så som det passar för familjen.
  Du är så vacker, bara lyser om dig!!!
  Kram på er!!!

 11. Jag blir bara så trött på att du ens ska behöva försvara dig. Jag blev glad när jag läste att ni hjälps åt där hemma. Precis som det ska vara i ett jämnställt förhållande!

 12. Haha som att män som tar lika ansvar för hem och familj skulle vara ett problem eller ens så vanligt som vi vill tro. Härligt om du hittat just en sån man! Folk är bara avis och inkörda i patriarkala tankespår om att kvinnor ska göra mest för att vara riktiga kvinnor.

  Vi har också en liten Sam (Samson) hemma☺️Bra namn!

 13. Ammar du denna gång? Skulle vara kul att veta och så klart – hur var förlossningen ? Med vänlig hälsning, förlossningsjunkien

 14. Instämmer med föregående svar vad gäller jämställdhet. Hur orkar man ens kommentera att en man får göra mest eller minst? I Sverige har vi kommit längre i jämställdhetsfrågan än så! Man hjälps åt och det är självklart att alla i familjen bidrar med sin pusselbit i vardagen – det blir så mycket mer tid till fest då! Heja er❣Tack för allt du delat Jessica – mycket skratt och kärlek

 15. Jag och sambon väntar vårt första barn och jag är nu inne i sjunde raka veckan med konstant illamående samtidigt som jag jobbar heltid (och allt är en hemlighet). Lasset han drar nu för att jag ska få i mig mat överhuvudtaget, för att hemmet ska se rimligt ut och livet bara ska fungera är ENORMT. Jag grinar var och varannan dag pga känslan av otillräcklighet (och för att jag börjar vara rejält slut av bristen på återhämtning). Han är bäst. Vi vet att det är en fas (även om jag börjar tvivla.. hehe), att så fort jag börjar må bättre igen så hjälps vi åt som tidigare. Men vi har också pratat om hur första tiden kommer bli om det väl blir bebis. Att det kanske blir mer så igen. Det kvinnokroppen går igenom med bärandet och födandet av ett barn – jag tycker det är självklart att partnern bidrar med allt vad den kan. Sedan hur var och en lägger upp det är ju deras ensak, men jag har kompisar som får dra hela lasset själv med män som förväntar sig att bli lika ompysslade som den nyfödda. Det är ett upplägg som inte skulle fungera i vår relation. Man får växeldra. Grattis till Sam!

 16. Åhh han ser verkligen ut som en sam ❤

  Herregud, aldrig blir folk nöjda. Hur man än vrider på skiten så ska folk gnälla. Trist att du ska behöva försvara dig..

  Ta hand om dig o din fina familj

 17. Äsch, nu läser ni in mer i en kommentar än vad som menades.
  Klart man ska dela på allt!
  Det lät bara som att F drog det tunga lasset hela tiden.
  Intet ont menat, men ibland blir det plumpt skrivet.
  Är väl vanligt i bloggvärlden. En åsikt emot och man ska svartmålas.
  Jag bugar mig och säger – Jag uttryckte mig fel. Låt oss gå vidare med våra olika åsikter.

 18. SAM <3 Jag tycker att det är tramsigt när folk har bestämt namn innan och sen säger "nej men det var ingen xxx", jag tror att man växer in i sitt namn MEN jag erkänner att jag kan vara trångsynt. Håller helt med dig, er lille kille är ju definitivt en Sam! Jättefint!

  Jag fick mitt första barn, en son, för ett år sedan och jag varnar alla nyblivna mammor i min närhet. Min standardkommentar är "tjejer är taskiga mot varandra men det är ingenting (!) om hur mammor är mot varandra". Det är galet, alla dessa blickar och pekpinnar som delas ut från mammor man knappt känner. De flesta dagar kan dumma kommentarer rinna av en men ibland tar man åt sig och man känner sig som en värdelös mamma. Fördelningen passar olika för olika familjer. Upplägget och fördelningen i min familj är inte optimalt men i vår situation så som den är idag så fungerar det. Att Patrik vill hjälpa till och åker fram och tillbaka trots trötthet och är närvarande är väl bara underbart! Njut! Det tyngsta lasset drar du ändå som mamma. Det finns ingen manual! Jag tror att de flesta bara är svartsjuka och hade velat ha en man som Patrik så strunta i alla kommentarer och skratta dig lycklig istället <3

 19. Jag tycker om att sätta namn i betydelse… SAM som tillSAMmans.. 🙂 min barn har inga namn som går att göra så med.. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..