Just nu längtar jag efter…

…en massa saker! Mest bebisen såklart, men om vi bortser från det en liten stund så ser listan på vad jag längtar efter och drömmer om just nu ut ungefär såhär:

1. Att springa. Drömmer till och med om löprundor på nätterna. Att kunna springa utan att vara konstant kissnödig och att känna sig lätt igen. Flyga fram över fälten. Är otålig som en galopphäst som står och trampar i startboxen. Så fort kroppen ger mig okej ska löparskorna snöras på.

2. Att kunna sova på mage. Att kunna sova på rygg. Att kunna sova på sidan. Att kunna SOVA överhuvudtaget.

3. Champagne. Många glas svindyr bubblig skumpa. Iskallt rosévin på en solig uteservering. Ett glas mustigt rött till en smaskig råbiff. Lufttorkad skinka. Mögelost. Gåslever.

4. Sex. Rent tekniskt så KAN man ju ha sex även som höggravid, men… Ja, ni som fattar ni fattar.

5. Att somna tätt intill min kille. Inte uppbullad av 500 kuddar som bildar nån slags mur mellan oss två.

6. Min garderob. Vilken dröm att komma i mina egna kläder igen! Längtar efter höga klackar och fina klänningar. Och snygga jeans. Och mina underkläder – bh och trosor.

7. Kunna knyta skorna utan att få andnöd.

8. Att se och kunna ta hand om mina intimare delar utan fara för förblödning.

9. Orka vara social och träffa mina kompisar. Hade jag i det här läget kunnat bli eremit och stänga in mig i en grotta så hade jag gjort det.

10. Att jobba! Har inte gjort tv på ett halvår och jag längtar ihjäl mig efter att få jobba igen. Saknar pulsen i en direktsändning. Saknar att bli sminkad och piffad. Att få använda min hjärna till det den är bäst på. Att intervjua människor.

Vad längtar ni andra fellow gravida mest efter?

 1. Att kunna sitta skönt i soffan! Sådär att man bara kan slänga sig i den och ligga där utan att behöva ändra ställning var 5:e minut för alla organ ligger i kläm..

  Att kunna böja mig ner utan att ha en stor mage i vägen och även då kunna resa mig utan en massa sammandragningar!

  Slippa rulla ut ur sängen utan faktist kunna ta hjälp av sina magmuskler och sätta sig upp 🙂

  Att gå snabbt! Är man lite sen till något sen innan så blir man ännu mera sen som höggravid för det går inte och skynda på stegen! Tidsoptimist..

 2. V 37 på måndag!
  Längtar efter

  Rödvin och cider
  Mögelost
  Slippa kryp i benen
  Sova på mage
  Att kläder sitter bra
  Kunna äta utan att det tar tvärstopp
  Slippa illamåendet

  Tur man snart är i mål

 3. Är bara i v. 8 men kommer ihåg allt från förra graviditeten och hur obehagligt det är att vara höggravid. Vet att jag när jag börja gå över tiden stod vid min garderob och bölade för att inte ens de få gravidplagg jag hade köpt passade. Fick gå i mjukisbyxor sista två veckorna. Börjar fundera på vad jag har gjort . Men ”bara” 230 dagar kvar nu

 4. Jag håller med dig på alla punkter förrutom jobb då jag fortfarande jobbar är i v 35 och ska jobba 3 veckor till.. (Egenföretagare som har svårt att säga nej till gulliga kunder)
  Längtar även efter att få hippa upp i sadeln igen o ge mig iväg på en långtur. Samt kunna gå lika ”fort” som min sambo istället för att släntra efter o bli väntad på..
  Dricka bubbel o äta sushi. Vet att man får men jag vågar inte.

 5. Ogravid känner jag spontant att jag är glad över att vara klar med den biten o nog nära på för gammal… (45år)

  Men ett litet pirr av avund finns ju där, för känslan om allt har gått som det ska på förlossningen o det dära lilla knyttet ligger på magen, tja finns det nått som slår det ögonblicket.. Tacksam över att få varit med om det tre gånger… <3

 6. Tryffelsalami! Skulle kunna döda för en ynklig liten skiva. Näst på listan kommer allt annat från charken, sedan ett glas rött i soffan en fredagkväll. Mmm. Dreglar på tangentbordet, haha.

 7. Jag har kommit på att jag mest av allt saknar att kunna använda mina Houdini-tröjor.
  Sjukt kanske men det här med tjocktröjor som höggravid funkar ju bara inte. Koftor ger inte alls samma ombonade känsla.
  Sen saknar jag alla övningar i styrketräningen som jag inte kan göra. Sex med maken. Långa, snabba promenader som inte alls funkar nu pga foglossning.
  Jag saknar liksom mig själv, allt det jag älskar att göra som gör mig till mig.

 8. Du längtar efter att jobba, men nog måste du väl ha jobbat senaste 6 månaderna? om än inte i rutan. Ja, man vet ju inte vad tv-folk gör egentligen när dom inte syns i rutan 🙂

  Lycka till med bebis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..