Vecka 32 ✅

Fortfarande intill döden trött. Gjorde som sagt alla prover hos barnmorskan och allt såg finfint ut (även järnvärdet) så det är nog bara att acceptera att en 41 år gammal kropp blir trött och sliten av att bära en bebis och släpa runt på 16-17 kg extra. Sen spelar det såklart in att jag inte sover särskilt bra på nätterna, det är svårt att hitta en position som är skön. Har fått låna en sån där avlång orm till kudde av min kompis Liza och det kan jag verkligen rekommendera! Så skönt att slingra sig runt den när man ska sova, lite avlastning för höfter och rygg och mage.

Träning: Mja, har varit sisådär med träningen.. Ett gympass har det blivit. Med lite stepmaskin, roddmaskin och lite styrketräning. Har gjort en del rörelseträning också. Yogan är svinjobbig nu när jag är så tung och har så svårt att andas och när nåt är tungt drar jag mig lite för att ta tag i det. Ska försöka växla upp på den fronten de kommande veckorna. Har blivit en hel del promenerande också, bland annat den oplanerade nattliga långpromenaden från Friends.. Och så simmade jag 20 minuter häromdagen. Som jag sa i senaste avsnittet av Träningspodden så är jag glad för alla korta pass som faktiskt blir av i det här skedet av graviditeten. När man slår ihop det så blir det ändå en del träning. Och ni känner ju alla till den mycket sanna klyschan; den bästa träningen är den som blir av.

Cravings: Värre glass-sug än nånsin. Kan bero på att det har varit extremt varmt i veckan. Annars har jag och Patrik grillat mest hela tiden. Min mage klarar inte kött nu under graviditeten så vi har grillat korv, majskolvar, kyckling och halloumi. Samt persikor och ätit dem med mozzarella. Mums! Sparris har också stått på önskelistan i veckan så det har blivit inte mindre än tre sparris/hollandaise/potatis-luncher. Ölsuget hänger i. Tack och lov så finns det här i Tyskland riktigt god alkoholfri öl som är smaksatt med tex grapefrukt eller citron. Slukar sådana!

Kroppen och sånt: Det absolut värsta är all vätska jag har i kroppen. Ni vet när det är svårt att böja fingrar och ben och allt blir alldeles gropigt. Inga kläder (inte ens gravidisar) passar ju heller när man är en vandrande badboll fylld med vätska. Annars är ryggen bråkig. Och underliv och tillhörande regioner. Känns som allt ska trilla ut från alla möjliga håll (och hål ). Värmen i Tyskland de senaste dagarna är inte direkt en gravids bästa vän. Satan vad jag svettas! Minsta lilla rörelse är ett stort projekt. Hur hittar man ens en bh som passar längre? Som tuttarna ryms i och som man inte får extra bröst på ryggen av. Men som ändå ger lite stöd. Verkar vara i princip omöjligt.

Aja, annars är allt tiptop efter en helg i Kassel (den sista!). Hjälper ju lite på tröttheten när man inte måste upp med ungar till skola/aktiviteter utan kan sova ut på morgonen.

Läpparna är numera model XL

Bästa träninglinnet från Kari Traa! Sitter där det ska. Byxorna är från Saint Tropez och skorna från On Running. Bh:n från Run and Relax. 

Går för det mesta runt i träningskläder, enklast så

Den här lilla blåsan köpte jag på H&M förra gången jag var gravid, dvs 2009. Superbra material som döljer det som ska döljas.  
Min älsklings händer på min mage. Love him to piecies.  
Skam den som ger sig. På tionde försöket lyckades jag lyfta vätskestubbarna (benen) och kom upp. Hyfsat tungt för armarna nu ja..

 

Min bästis! Vi har så roligt ihop och har alltid saker att prata om och diskutera. Plus att han är världens snällaste ❤️

  1. Tänk att du ser så strålande ut trots att du känner dig svullen. Det låter superjobbigt, men det syns nog mindre än du tror. Du är jättefin!

    Vore spännande om du ville skriva lite om dina tankar inför förlossningen, känns det tryggare inför barn nr 3 än det gjorde inför barn nr 1 t.ex?

  2. Hej, Jessica. Måste berätta: Var och hälsade på min 70-åriga faster idag när hon frågar ”Vet du om Jessica Almenäs fått barn än?”. ”Va?” svarar jag ”nej det tror jag inte, men varför undrar du det?”. ”Nej, jag undrar bara. Jag tycker om henne.” var svaret. 🙂

  3. Hej härliga Jessica! Måste börja med att säga att du strålar som gravid 🙂 Till min fråga, jag är gravid i v. 20 och precis som du otroligt öl-sugen! Jag bor i USA och har köpt non alcohol beer, men under står det ”less than 0.5%”. Är det samma på de alkoholfria alternativen i Sverige och Tyskland?

    Tacksam för svar,
    stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..