Vecka 31✅

Herregud, minns inte ens veckan som precis gått, vad är det för fel på min hjärna? Gravidmosig? Kanske. Var väldigt trött även denna vecka 31. Inte lika sjuk som veckan innan men fortfarande ruskigt trött. Hade också en rätt intensiv vecka med två basketavslutningar för Dylan, speciell skoldag med uppträdanden etc. Bara att vara mamma är ett heltidsjobb så här i slutet av graviditeten. Särskilt när man inte har någon avlastning i vardagen. Måste ta powernaps flera gånger varje dag. Är SÅ less på att vara så här trött!!

Träning: Har varit på ett gäng powerwalks. Två på en mil och en på fem kilometer och så har jag promenerat dit jag ska så ofta jag har kunnat. Ett gympass med stepmaskin, roddmaskin, lite styrka och lite rörlighet/yoga. Plus gjort mina ryggövningar hemma. Ingen vidare hög energinivå. Har varit tvungen att sova efter träningen varenda gång. Var med och spelade på Dylans basketavslutning och det var ruskigt kul! Glömde nästan att jag var gravid..

Cravings: Inget särskilt. Har ätit en del glass förstås. Annars inte speciellt hungrig alls.

Kroppen och sånt: Har slutat väga mig, det är för deprimerande. Men var också hos barnmorskan idag och hon uppskattade att jag hade ca 4 kg överflödig vätska i kroppen. Ni fattar.. Har stödstrumpor så ofta jag kan för benen blir väldigt svullna av att stå och gå. När jag tog en svettig PW med min kompis Sara i fredags blev fingrarna uppsvullna som små korvar. Gick knappt att röra dem. Har haft en del hugg både i ljumsken och underlivet. Aj aj. Oklart vad det kan vara. Har fått åderbråck på privata ställen, usch och fy vad obehagligt. Pga av min extrema trötthet har jag tagit alla möjliga prover då min BM trodde att jag kanske har problem med sköldkörteln, men proverna visade tyvärr nada. Tyvärr, säger jag, för om de hade hittat något så hade jag kanske iallafall kunnat medicinera och bli lite piggare Är inte speciellt härlig att imgås med för någon just nu, vill ju bara sova. Låt mig bara ligga i sängen liksom.

Tycker inte ett dugg om min kropp just nu, och vet ni vad, man MÅSTE inte göra det bara för att man är gravid. Även om det tycks vara rådande PK-åsikt för dagen..  Och säg för fan inte till mig att njuta för då kastar jag förmodligen nåt i huvudet på den som uttalar sig. Man måste inte älska 100 kg överflödig vätska, ben som stockar, valkar på ryggen, platt och hängig rumpa, stora bröst som bara är i vägen, svullna och ömmande intima delar, åderbråck osv osv. Så gå inte runt och känn er värdelösa bara för att ni inte uppskattar er gravidkropp. Det betyder inte att man inte älskar babyn därinne eller ser fram emot att träffa hen.

Bebisen: Den lille rackaren därinne mår alldeles utmärkt (verkar det som iaf). Rör sig mycket, sparkar och bökar. Han ligger visst på snedden så inget huvud fixerat än inte. Är inte helt förtjust i hans position just nu eftersom han tar spjärn och trycker rumpan ut mot min navel så det känns som att han antingen tänker komma ut den vägen eller att magen ska sprängas. Jag får liksom hålla emot med händerna. Kollar in bebisar överallt just nu, det ser så otroligt mysigt och gosigt ut! Vi är väldigt spända på att få se vad det är för person som ska komma ut. Även de minsta bebisar har ju helt olika personlighet. 

 1. Bästa Jessica! Fan för att vara fet svullen och gravid. Och värmen! Dessa varma dagar! Snart blir det värre… Note to myself från förra grav (BF juni 15) BADA SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT INNAN BEBIS! – sen blir det nada bad med avslag och mjölkbröst – hela augusti och säkert september 🙁

 2. Word! Själv gravid med barn nr 2 och har idag gått 11 dagar över tiden. Känner så igen känslan med att bebis ligger på tvären och trycker mot naveln. OCH att inte gilla sin gravida kropp. Plus att med barn nr 1 inte en enda bristning. Denna unge har gjort magen till ett spindelnät och benen ser hemska ut. Visst är en del mitt ”fel” då jag hade 15 kg extra denna gång och gått upp lika mkt som med första (22 kg), men även mer vätska i kroppen denna gång. Jag gillade inte min gravidkropp vare sig med barn 1 eller 2. Jag vill ha tillbaka MIN kropp nu och en bebis i famnen.
  All lycka till dig!

 3. Tack för det! Vi är i samma vecka och jag älskar dina inlägg! Känner så igen mig. Jag känner mig så stor, tappar jag nåt på golvet så struntar jag i och plocka upp det för det är för jobbigt! Kan inte springa till tunnelbanan utan får helt enkelt inse att jag får bli sen, igen! 😉 har en 2 åring hemma som är så aktiv och jag kör ofta på som vanligt eftersom jag glömmer att jag är gravid! Men det känns på kvällarna i rygg och ben… så trött!! På lördag åker vi till Mallis, en vecka av att ligga som en strandad val i poolkanten. Härligt!

 4. Känner igen mig så! I denna ofantliga trötthet, åderbråcken på konstigaste ställena, svullna ben och denna enorma längtan efter att få känna sig som sig själv igen. Inte bara fysiskt utan även mentalt. Kämpa på! Och klaga på!

 5. jag är glad över att jag är klar med bebisfödandet.. dagens häxjakt på gravida (eller på kvinnor som sticker ut) är ju fruktansvärd, o varför är kvinnor så elaka mot varandra.. du har sagt det förr o jag håller med.. AVUNDSJUKAN!! Känns bara lite konstigt detta med debatten om hur mkt man ska eller ej ska gå upp, det är ju fruktansvärt individuellt men detta att hugga på dom som försöker göra det bästa för sin kropp o mående gör mig illamående.. för som sagt, man får inte klaga på en som äter för mkt…

 6. Så befriande o skönt att läsa att någon känner exakt likadant som jag! Förra graviditeten älskade jag att vara gravid. Denna gången inte lika mycket. Intima delar som inte är som de brukar, inga kläder som passar, ont i ryggen, varmt som tusan. Men heja oss!! O heja dig som offentlig skriver ett sådant här inlägg! Allt behöver inte vara en dans på rosor hela tiden! Kram

 7. Jag är i samma vecka som digoch känner likadant! Trött och gnällig, det gör ont o man sover dåligt. Foglossningen gör så jag inte kan göra det jag vill för att må bra. Tung och det är långt kvar. Ja och så är det varmt med

 8. Heja dig! Har också tyckt att det är asjobbigt att vara gravid! Vet inte om du är intresserad, men jag skrev ett svar på en läsarfråga om genitala åderbråck här om månaden, kanske finns något tips för dig där? Hoppas du får det lite lättare så småningom om barnet sjunker och fixerar sig, men det händer väl kanske sällan på omföderskor. Hur har du mått i slutet av dina andra graviditeter?

  http://bakingbabies.se/2017/04/11/genitala-aderbrack/

 9. Håller helt med dig ! Är så trött och känner mig så tung nu ( v.36) tycker inte om min kropp nu och är så less . Fötter och händer svullnar så fort det blir sol och varmt. Längtar till bf! 🙂

 10. Älskar att du är så ärlig. Jag är i v 27 och mår än så länge rätt bra.
  Tycker du är supergin på bilderna och jag hoppas d vänder för dig snart❤

 11. Hej Jessica!
  Kan inte du skriva lite om vilka träningskläder du använder när du är gravid? Särskilt nya tights är man ju i behov av när magen växer
  Behöver tips!
  Kram Malin

 12. Svullna fingrar under promenader kan jag skriva under på! Men att gå med stavar ska vara bra? Då höjer man händerna högre och så får man ju extra träning 😉

 13. Ja, fyyyyyy vad jobbigt det är att vara gravid nu. Jag väntar mitt första barn och känner mig inte alls bekväm i den kropp jag har nu. 20 kg har jag gått upp och då är jag inte sängliggande utan går promenader varje dag. Det känns som att jag är en levande pool, min förlovningsring fick jag lov att klippa upp. Är så svullen i både armar och ben.. och ja, överallt. Jag har inte så lång tid kvar nu. Är i vecka 37. För mig får bebisen gärna komma idag.
  Hoppas dina sista veckor som gravid går fort! Snart är det över 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..