Vecka 29 ✅

Det svänger fort i hockey, men även i graviditet.. Nu mår jag verkligen inget vidare alls, men förra veckan (vecka 29) började ändå  rätt så bra. Och slutade rätt risigt. Började vecka 29 hos Patrik i Kassel och om inte annat så är det ju bra för ens psykiska mående att få lite kärlek och bli omhändertagen.

Träning: 3 ”löppass” som vanligt. Ett intervallpass på gymmet, ett ”gogging”-pass på en mil och en snabb powerwalk på drygt en mil. Ett gympass och lite yogaövningar, främst med fokus på ryggen som har krånglat. Så fort jag slarvar med mina övningar så blir det mkt värre.

Krämpor: I slutet av vecka 29 (och fortfarande) har ryggsmärtorna varit riktigt illa. Kan varken sitta, ligga eller stå mer än 5-10 minuter innan jag måste byta ställning. Det är rätt påfrestande mentalt att ha ständig värk. Sover knappt pga pollenallergin. Har så himla svårt att andas. Får ibland panikångestattack-känslor när man inte får luft hur man än gör. Har börjat få kramp nu också. I vaderna förstås, men mest baksida lår. Värst är det på morgonen när man vaknar och ska sträcka på sig och hela benet bara drar ihop sig. Dessutom är jag så trött så trött. Har ju känt mig hyfsat pigg de senaste två månaderna, men nu är tröttheten tillbaka. Vill bara sova.

Övrigt: Bebisen är mer aktiv än nånsin. Han slår kullerbyttor i magen och det är rörelse därinne nästan hela tiden. Patrik har berättat att han var en väldigt aktiv bebis som aldrig sov och med tanke på att jag var likadan så känns det som det kommer att bli en hyper-krabat som tittar ut.. Iaf med tanke på rörelsemönstret och aktivitetsnivån han ligger på just nu. Nojor kommer och går under en graviditet och just nu oroar jag mig för att jag inte har stöttat upp magen på något sätt när jag har sprungit och så. För magen känns hängigare och mer droppformad än tidigare graviditeter. Så nu har jag sent omsider klickat hem nån slags magstöd på nätet, haha. Kanske inte gör så stor skillnad nu när jag är inne i vecka 30 redan. 

  1. Min mage har sett väldigt olika ut alla tre gångerna… pga olika vikt från början, o att alla tre har legat olika i magen.. var livmodern har hamnat osv.. men nojjig blir man med åren.. jag var ju 38 sista gången o var som mest vältränad i kroppen inför den grav, givetvis då jag gick upp mest trots bra tänk på mat o träning ( fick dessvärre sluta med löpning v13 pga fogkänningar men gick o gick). Så släpp tanken på hur den ser ut o försök bara stå ut det sista nu, det är ju också nu som bebisen ligger högst o trycker på lungorna om ett par veckor börjar ju den att vandra neråt o det känns lättare igen..

  2. Hej! När jag väntade mitt tredje fick jag foglossning just runt v 30. Kände inget sånt med ettan och tvåan. Jag fick också grymt ont i ryggen och att vända sig i sängen var vidrigt! Likaså att gå mer än 200 m… Tycker du ska kolla med din barnmorska och sen får du nog anpassa träningen efter det. För min del försvann smärtorna direkt efter förlossningen, som tur var. Kanske hade nån nerv legat i kläm också.

    Pollenallergi, skaffa medicin! Finns väl luftrörsvidgande som gravida kan använda? Hoppas du får tag i något, det låter skitjobbigt. Lycka till med allt, kram!

  3. Åå jag mår helt fantastisk, men vändningen kommer säkert snart för mig med!
    Har oxså haft ont i ryggen och ena höften.. tror inte på foglossning! Har speciellt ont på morgonen, testade att köra med tens (stavas?) el massage i går morses och i går kväll.. å har sovit utan att ha ont! Ett skönt tips för trött ryck! Nu kämpar vi det sista 10v så är bubblet och rosevinet nära!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..