Veckans Almenäsa

Almenäsan är tillbaka och det på grund av att jag den här veckan har stört ihjäl mig på en massa saker som har valsat runt i medierna.

1. Paolos bröstskämt. Som jag inte ens tycker är ett bröstskämt. Skämtet är ju helt och hållet på enfaldiga mäns bekostnad…? Har känt efter ordentligt, men kan inte överhuvudtaget känna mig kränkt eller förnedrad eller annat som har lyfts fram. Att detta är ett ämne i debattprogram, gör att en Fi-politiker får sparken osv är bland det sjukaste i år. Det finns sååå många feministiska frågor man kan och bör engagera sig i, det här är inte en av dem. Sverige har blivit det ängsligaste av land, man får inte skämta om nånting.

2. Tobés köp av vin för bonuspoäng på sitt SJ-kort. Ah men herregud alltså! Vem fan bryr sig liksom? Vad skulle de där bonuspoängen användas till menar folk? Sjukvården? Skolan?  Och den ”andra resenären” som la märke till detta och ringde och tipsade tidningarna.. Ja jösses, vad ska man säga. Get a life!!! Det säger så väldigt mycket om Sverige av idag.

3. Petter Lasu Nilssons vredesutbrott efter Luleås förlust mot Djurgården. Vet ni vad det var? Jo det var ingenting annat än uppfriskande. Sport SKA väcka känslor. Det var på riktigt! Finns inget tråkigare än diplomatiska idrottsutövare som liksom politiker står och svarar ingenting alls på frågor. Men när någon då verkligen känner något på riktigt och inte döljer det så blir han typ påhoppad och av media (i princip) tvingad att lämna sitt jobb. Visst var det rätt av honom att be om ursäkt för vissa delar av ordvalet (vem har inte sagt saker man ångrar i stridens hetta någon gång?), men jag tycker inte alls att han ska be om ursäkt för utbrottet som sådant. Härligt att se, var vad det var. Älskar engagerade männisor som har nära till sitt känsloliv.

4. Om en utländsk medborgare begår grova brott i Sverige så borde väl utvisning vara självklar?? Som i det senaste fallet där hovrätten valde att ändra tingsrättens beslut och efter avtjänat straff utvisa de killar som gruppvåldtog en ung pojke. Hur kan något annat ens vara aktuellt?? Vi har ju faktiskt en lag om detta dessutom, men en lag som används alldeles för sällan i mitt tycke. Det är liksom ingen rättighet att få stanna här om man våldtar, misshandlar och mördar. Inte heller så kallade återvändande terrorister (jihadister, IS-anhängare etc) bör få komma tillbaka till Sverige. De har förbrukat sina rättigheter. Pinsamt att Sverige i utlandet ses som en fristad för jihadister.

Detta är väl de ämnen som har eldat upp mig mest den här veckan. Ser det som ett friskhetstecken, för när jag var utmattad orkade jag inte engagera mig i nåt. Nu blir jag upprörd över nyhetsflödet i princip varenda dag. I’m back!

LOADING..