Vecka 17 ✅

Sådär ja, då går vi in i vecka 18 då. Jag och den enorma kaggen. Peppar peppar, ska försöka att inte jinxa nånting nu, men jag känner mig faktiskt liiiite piggare. Kan bero på 1)järntabletter eller 2)andra trimestern. Eller båda för den delen. Det är ju härligt på många sätt. Det går till exempel att få saker gjorda på dagarna. OCH på kvällarna eftersom jag inte behöver gå och lägga mig klockan 20 längre. Det går också att träna på ett lite vettigare sätt. Förra veckan blev det tre löppass och två yoga, tänkte få till ungefär samma den här veckan. Tycker fortfarande det är skönt att springa, även om jag givetvis springer mycket långsammare nu.

Cravings: har blivit bättre på den fronten. Har varit lite mindre hungrig och smällt i mig lite mindre kolhydrater. Men vikten fullkomligen skjuter i höjden! Har redan gått upp drygt 6 kg Blir proppmätt när jag äter. Och då behöver jag inte ens äta särskilt mkt. Känns som om tarmarna, matsäcken och bebisen inte får plats där inne.

Har lyckats med massa konstruktivt den här veckan. Plåtat omslag för Topphälsa, varit med i BreakingNews, poddat, haft möte med Norstedts om min och Lovisas nya bok, haft utvecklingssamtal i skolan, varit på gymmet två gånger, hälsat på syrran och varit på modemiddag på NK (som ju var ett skämt modemässigt för min del eftersom jag inte kom i ett enda plagg i min garderob och såg ut som hej kom och hjälp mig..). Ni hör, produktiv vecka! Vågen för järntabletter!

IMG_2800
 At the gym. Blev så glad när jag hittade lite träningskläder i garderoben som faktiskt passade.

IMG_2820
Yoga med Yogobe hemma i vardagsrummet.

IMG_2825
Mateus meets fashion hette middagen jag var bjuden på. Massa härligt och trevligt modefolk och god mat. Tyvärr hade jag en dålig dag och kände mig både ful och tråkig. Ni vet säkert hur det är ibland..

IMG_2829
Joanna, Sara, jag och Petra.

IMG_2832
Andra programmet av Superstars sändes i tisdags och det här var min outfit. Blus från Whyred, shorts By Malina, skor Superga. Om ni missade så går reprisen 19.00 imorgon fredag och söndag kl 20.00.

 

IMG_2840
Plåtning för Topphälsa. Toppenteam att jobba med verkligen!

 

IMG_2861
Var med i Breaking News idag. Pratade lite om näthat och mansgriseri. Var tvungen att panikköpa en klänning på H&M för inget i garderoben passade. Men jag blev rätt nöjd med köpet ändå, tycker den är söt.

 1. Så himla tråkigt att du ständigt nämner din viktuppgång i bloggen! Man behöver absolut inte älska att vara gravid och den viktuppgång en graviditet medför sig, men snälla, var en förebild för unga tjejer och sluta påtala hur många kilon du gått upp. Förövrigt är 6 kilo ingenting, väldigt många kvinnor går upp 25-40 kg under en graviditet, så även om du gått upp 10-15 kilo i vecka 18 så är det fullt normalt. Du har själv påtalat att vi kvinnor måste stötta varandra och sluta uppmuntra till kropphets, men det är precis det du själv gör när du lägger så stor vikt vid att tala om exakt hur många kg du gått upp varje vecka!

  Bara en liten tAnke!
  Lycka till med bebis!

  1. Hej! Tack för din synpunkt. Jag har ju varit gravid 2 ggr tidigare och gått upp 20 kg varje gång så jag är fullt medveten om att man kan gå upp mycket under graviditeten. Dock tycker jag att viktuppgången under graviditet (både min och andras) är ganska intressant och kan inte se varför det skulle vara dåligt att skriva hur mkt man går upp? När jag är gravid är ju stort sett enda gången jag väger mig överhuvudtaget. Jag tycker heller inte det är sunt att gå upp en massa okynneskilon bara för att man är gravid. Och det har har inget med kroppshets att göra, snarare en hälsoaspekt. Jag tror att de flesta förstår att varje graviditet är unik och om jag har gått upp 6 kg i vecka 18 så kan nån annan ha gått upp 1 kg och ytterligare en annan 15 kg. Så, jag kommer att fortsätta följa upp viktuppgången här i bloggen och sedan även viktnedgången efter graviditeten. Ha en trevlig helg! Hälsningar Jessica

   1. Tack för ditt svar! Du kan argumentera för värdet av att skriva om viktuppgång och viktnedgång i samband med graviditet, men det kvarstår fortfarande en problematik när man gör det (oavsett anledning) då stort fokus återigen läggs på kvinnokroppen och vikt, även om ditt syfte givetvis inte är att bidra till kropphets. Dessutom värderar du viktuppgången genom att skriva saker som ”vikten fullkomligt skjuter i höjden” eller ”jag har REDAN gått upp 6 kg”. Att du svarar genom att skriva att du minsann tänker skriva om din viktnedgång efter graviditeten påvisar att du inte över huvud taget har förstått min tanke. Ville börja läsa din blogg av intresse, men när fokus kommer läggas på vikt och kropp i samband med graviditet och efter graviditet så tappar du helt mitt intresse. Jag har själv genomgått två graviditeter, har gått upp jättemycket och sedan ner jättemycket och man kan inte se ett enda spår av gravidteterna på min kropp. Men det är ju ingenting jag måste lägga upp bilder på eller skriva om då det givetvis skulle bidra till kropphets. Hur som helst! Alla tänker vi olika, men det kan ju vara bra att tänka en extra gång på vilka värden och attityder man vill förmedla till andra när man har en stor läsarkrets,

    Trevlig helg!

    1. Håller med N!
     Du fokuserar på vikten Jessica och påtalar hela tiden att du känner dig redan stor och otymplig.
     Precis som Zytomierska.

     hälsningar

     1. Jo men nu känner jag mig så…? Om man vill läsa nån tillrättalagd PK-blogg får man vända sig någon annanstans. Ha en trevlig helg!

 2. Tycker din blogg e så härlig och gillar din ärlighet Sen e det extra roligt att följa dig nu då jag oxå e gravid dock bara i v 12. Träningspodden håller mig sällskap under mina låååångsamma löprundor ni skulle bara släppa några fler avsnitt i veckan.

 3. Tycker om din ärlighet! En blogg ska väl spegla bloggarens verklighet? Inte vara tillrättalagd för någon annan, precis som du skriver. Man kan ju inte vara alla till lags, även om jag tror att de flesta håller med dig.
  Keep up the good work!
  Trevlig fredagskväll!

 4. Jag gick upp 7 kg första halvan typ, men bara 3 till sen. Hav förtröstan! Plus att du är så vältränad att det kommer rasa av dig sen. Jag gick knappt promenader på den tiden.

 5. Självklart kan man ha känslor kring graviditet och vikt. Men jag tycker, i all välmening; strunt i vågen helt och hållet. (Be dom på BVC kolla vad du väger utan att säga ngt t.ex.)
  Det kommer ju vara ett litet mirakel som är belöningen, så struntsamma om det miraklet ger dig + 3, +16 eller +24 kg. Du är supervacker! 🙂

  Och ja, andra trimestern var så mycket lättare, alla mina tre graviditeter! Bästa delen. Efter allt illamående och trötthet, men ändå innan man blev för stor och tung för att orka med till 100 %.

  Kram

 6. Otroligt fin klänning & roligt att få följa din graviditet, få träningsinspo.
  Är det klänningen från hm:s concious collection?
  Önskar dig en fin vecka & helg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..