Mörk dag för världen, vit dag för Stockholm

Har inte ord för hur overkligt det var att vakna i morse. När jag gick och la mig låg en tunt snötäcke över Stockholm. Tänkte att jag kanske borde ta och ställa in utemöblerna snart. Hillary Clinton såg ut att gå mot säker vinst i valet. Tänkte: varför ställer de frågan ”vem tror ni vinner” till alla experter i valvakorna? Det kan ju bara sluta på ett sätt.

Vaknade på morgonen och trodde jag var mitt i en hemsk mardröm. Utanför fönstret hade det snöat en halvmeter and counting. Har fortfarande inte slutat snöa, 10 timmar senare. Går in på Aftonbladet för att läsa om Hillarys seger och får den största CHOCKEN. På med tv:n, detta kan inte vara sant. Skräcken och sorgen när man förstod att det var avgjort.

Donald Trump är USAs nästa president. En kvinnoföraktande rasist som tror att forskarna har hittat på klimatförändringarna. Som vill avskaffa Nato och lämna oss nordbor till vårt öde. Skulle inte bli förvånad om Ryssland marscherar in här den 21 januari om man säger så.. Det kanske var att ta i, men ni fattar grejen. Mest tänker jag på miljön. Som vi har fått en sista chans att rädda. Snart har vi inte fler chanser. Det sista vi behöver är en orange idiot som bromskloss.

Är rädd för vad som kommer att hända med världen. Och under tiden fortsätter snön att falla över Stockholm. Men som president Obama diplomatiskt uttryckte det: oavsett vad som händer så kommer solen att gå upp imorgon också. 

img_8766
img_8770
img_8777

 1. Underbara snöbilder du bjuder på. Här ligger det endast en centimeter, ska det vara snö vill jag ha lite mer. Ang Trump har jag andats och tänkt om jag tänker på mig och mitt förhållningssätt mot mig själv och mina medmänniskor hoppas jag att det kan sprida goda ringar på vattnet och kanske kan ringarna så småningom göra förändring. Kram

 2. Hej Jessica,

  Jag funderar på att flytta till Norge men blev lite orolig när du i ett avsnitt av podden dissade Norge som land att bo i.
  Skulle gärna vilja höra mer kring detta, kan du skriva ett inlägg om din tid i Norge?

 3. Jag stödjer INTE Trump, men förstår inte varför alla skriver att de är så chockade? Det fanns två kandidater och så jädra otänkbart kan det väl inte ha varit för folk att många skulle välja att rösta på den ene av dem? Det är inte klart förrän det är klart som man säger.
  Låt oss nu bara hoppas att han har väldigt bra vägledning med sig in i Vita Huset så det går helt åt fanders för världen..

 4. Trump är ingen optimal president, långt ifrån. Men han är USAs kommande president oavsett vad som skrivs på Twitter, instagram eller bloggar. Självklart ska alla få uttrycka sin åsikt oavsett vad de är för eller emot. (Tyvärr funkar det inte så, kika bara på opinionsmätningarna. Få vågade säga vem de egentligen ville se som president). Jag har ingen aning om hur insatt du är, själv försöker jag se allting från flera perspektiv. Det är positivt att relationen mellan USA och Ryssland kommer att mjukna och jag tvivlar på att de ens bryr sig om lilla Sverige, så länge vi själva inte utrycker oss hotfullt och alldeles för kritiskt, även om kritik är än presidents vardag såklart. Trump vill dessutom minska den illegala invandringen vilket jag iallafall inte har något emot, du?
  Han har släppt x antal grodor som inte acceptabla, men utifrån hans segertal verkar han som vilken blivande president som helst; tacksam, samlad och inspirerad.
  Jag vet inte vad jag vill komma, förmodligen till att allt inte är svart eller vitt. Om fyra år är det dags att utvärdera Trump och har han förstört Amerika och världen så kommer han inte att bli omvald. Nu han han precis blivit vald för att det amerikanska folket ville det. Det ville ha en förändring och det kommer de nog få.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..