Veckans Almenäsa

Vilken nyhetsvecka det har varit ändå. Här är en liten lista över sånt som har förfärat mig

1.Therese Johaug. Att hela Norges lilla fästmö skulle testa positivt för dopning slog ner som en bomb i idrottsvärlden. Tror i och för sig inte det är något hon har stoppat i sig för att prestera bättre (för då borde hon ha valt nåt mer effektivt), men något skumt är det med den här historien. Jag köper helt enkelt inte att läkaren skulle ha varit så slarvig att han missat både dopningsmärkningen på kartongen OCH att det stod i innehållsförteckningen att krämen innehöll clostebol, som ju är en anabol steroid. Köper inte heller att Therese Johaug,som säger att hon kollar allt hon får i sig både 1,2 och 3 gånger, inte en enda gång på 14 dagar skulle ha googlat krämen för att se vad den innehöll. Nej här är det en hund begraven.

2.Bob Dylan. Bobban får alltså Nobelpriset i litteratur. Världens finaste litteraturpris. De som hyllat beslutet säger att ”ord är ord”, men nej – håller inte med. Låt Bob Dylan få alla musikpris som finns, men låt Nobelpriset i litteratur gå till författare (och då är ändå min yngsta son döpt efter Bob Dylan). Tror man devalverar prisets värde annars. Och nu verkar det ju som att han inte ens vill ha priset. Inte en enda kommentar på flera dagar.

3.Clownerna. Den här fåniga epidemin som spridit sig som en löpeld över hela världen måste ju få ett slut. Nån kommer att bli skadad och det är inte helt otroligt att det blir en clown. Ska erkänna att jag också blir lite illa berörd, är ändå uppväxt med Stephen King och It skrämde rent ut sagt skiten ur mig när jag var liten. Fortfarande en av de läskigaste böcker jag läst. Så ta och sluta upp med de här pajaserierna, tack.

4.DN. Ville läsa Cronemans krönika om Johaug häromdagen, men det skulle man visst vara prenumerant för att kunna göra. Irriterande. Inte mindre irriterad blev jag över att halva mitt flöde på Twitter länkade till just den här krönikan. Fortfarande lika jäkla inlåst. Nä då läser jag väl en kvällstidningskrönika istället då.

5.Bhumibol. Thailands kung är död. Sorgligt av många anledningar. Dels för att kung Bhumibol är det coolaste kunganamnet nånsin. Lite som kung Bumbibjörn liksom. Och sen ska hans underliga playboyson ta över makten nu och det verkar ju som det kan skapa en hel del oroligheter i landet. På ett personligt plan oroar det mig lite extra eftersom jag ska dit med barn, pojkvän och vänner över nyår och jag är nog hönsig som det är. Behöver INTE vatten på min kvarn

6.Bondeligget. Att bönderna Sigrid och Erik spenderade natten ihop kom ju som en liten överraskning..minst sagt. Säkert också för deras respektive brevskrivare som kanske fick reda på det här först nu. Undrar dock om det möjligen är lite sensationsjournalistik från TV4s sida att framställa det som att de låg med varandra.. Eller så gjorde de det helt enkelt Det vet kanske bara Erik och Sigrid. Älskar dock att det i princip inte lagts något fokus på att hon är 43 och han 21. Ålder är bara en siffra och kanske håller synen på äldre kvinnor/yngre män att förändras. Det var väl på tiden.

 1. Varför är du inte beredd att betala för bra journalistik? Jag tycker det är irriterande med all reklam överallt, skulle verkligen inte vilja att de klämde in fler annonser på DN.se så jag betalar gärna för att läsa artiklarna eftersom jag värdesätter bra nyhetstidningar.

  1. Jag tycker helt ärligt inte att det är någon större skillnad. Iaf inte när det gäller nyhetsartiklar och krönikor/ledare. Det är otidsenligt att låsa in det och jag tror de tappar läsare på det. Men det är bara min åsikt Ha en fin dag!

 2. Ville bara säga att det här inlägget var jättebra och jätteroligt att läsa! kul att höra dina åsikter om olika aktuella händelser! 🙂

 3. Gud, du är så sjukt smart, snygg och rolig! Så synd att du förminskar dig själv genom att bara tjata om ditt utseende i podden, hur missnöjd du är och hur du vill dieta och träna bort ditt imaginära fett.
  Det är så trist av två aspekter; 1. Du måste ha en enormt självkritisk och missvisande självbild för på de (ganska många och avklädda) bilder du lägger ut så ser du superfit, på gränsen till mager, ut. Och 2, det viktigare, ni har massor med unga tjejer som lyssnar – VAD sänder du ut? Att DU inte är nöjd, hur kan då rimligtvis NÅGON vara nöjd?

  1. Hej Cissi!
   Jag förminskar inte mig själv, jag tror snarare jag är precis som vem som helst. Vi går väl alla runt och bär på komplex och saker med oss själva som vi inte tycker om. Jag är hellre öppen med det än låtsas ha världens bästa självförtroende/självkänsla för att ”vara en bra förebild”. Jag tror att unga tjejer mer uppskattar och inspireras av att man är äkta och mänsklig. Kram Jessica

 4. 1) Borde inte du både kunna & vilja betala för DN?
  2) Du bryr dig mer om din semester än att människor skadas/dör i kravaller mm som uppstår i militärdiktaturen Thailand?
  3) Måste sluta läsa/följa omedelbart

  PS Du har aldrig funderar på att träna lite mer uppbyggande så du slipper skador? Stå på huvudet & springa marathon i all ära, men det lär inte ge dig bättre hälsa

 5. Vilket bra inlägg! Tycker du verkar vara en oerhört härlig och jordnära kvinna och det är bara så jäkla tråkigt att vissa människor måste uttrycka sin negativitet bland kommentarerna…

 6. Det här med Johaug är känsligt. Har två norska väninnor och det går inte att föra en konversation om detta ämne alls. Skygglapparna på. Punkt.

 7. Historien med Johaug är verkligen mårklig! Man kan inte låta bli att fundera över vad som skett! Läkarens agerande verkar vara det mest anmärkningsvärda! Klart man som sportatlet fullständigt litar på sin läkare! Hen ska sköta ev. medecinerig o atleten träningen! Tänker stt läkaren i det här fallet är medelålders o Johaug är en ung mycket vacker kvinna! Kan det vara så simpelt att hon har ratat honom o hans inviter och han har blivit så pass kränkt att han ville ge igen o skada Johaug!? Medvetet gett henne salvan och tagit bort dess föpackning med dopingvarningen! Kanske tom fört över salvan till en neutral liten burk så hon inte kunnat se någon innehållstext över huvud taget! Konstigare saker har faktiskt hänt i sporthistorien! Kränkta förälskade människor kan göra vad som helst när de blir ratade!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..