Yoga-periodare…

Jag är ju rätt så hopplös. När jag hittade yogan i vintras så blev jag besatt, ville inte göra annat än att yoga. Så fort jag hade en ledig stund satta jag på instagram och letade bilder på olika yogaposer och gick igenom olika yogakonton. Jag yogade själv hemma till appar eller Yogobe en eller två gånger om dagen. Och jag gjorde ju verkligen snabba framsteg. Till exempel så klarade jag att stå fritt på händer i juni i Santa Monica. Satan i gatan vad nöjd jag var då!

Men precis som jag fastnar för nåt med en fingerknäppning, så tappar jag lika snabbt intresset. Hela sommaren har jag prioriterat att vara med först min man och sen mina barn. Den träning det har funnits tid till har varit löpningen och det har ju varit ett måste med tanke på att jag ska springa maraton i september.

 Men jag mådde så himla bra av yogan. Kände mig lugnare, slankare, starkare. Den gjorde mkt för självkänslan helt enkelt. Så nu har jag bestämt mig för att omstarta. Har kört 3 ggr här nere på Cypern. Första gången var rent vidrig. Grinade nästan över hur mycket jag tappat på bara två månader. Andra gången gick bättre. Och redan tredje gången kände jag att jag gjort framsteg. Heja kroppen! Heja yoga!

ea8eb1_65700d22f7f547cbb6f8f2d9584c73c4~mv2
Så himla härligt att yoga i solen, i underkläder. Alla muskler är varma och mjuka och man kan svettas fritt. Älskar det!

ea8eb1_c6aa8a6cc71d4d31b31fbd0fc1060cfb~mv2
Jobbar vidare med mitt handstående.

ea8eb1_bfb5c4e5b8854a10af8af7b5fd2386b6~mv2

En glad post-yoga-girl 🙂 Ni har säkert märkt vid det här laget att jag inte är särskilt brydd över att lägga upp bilder på mig själv i bikini. Det har inget att göra med att jag vill visa upp mig eller ha komplimanger för min kropp. För mig är bara nakenhet inte så himla konstigt. Vi har ju alla en kropp, svårare än så är det inte. Mina intimaste delar har jag såklart ingen lust att visa och det är heller inte så bekvämt att gå runt helnäck, men hur nån kan tycka att en kropp i bikini är nåt särskilt uppseendeväckande har jag svårt att förstå. Det är ju sommar och vi går ju alla runt så på stranden och det är väl ingen skillnad om man ser det på bild eller i verkligheten.

 Kommer ihåg när jag var liten och bodde i Jokkmokk. På vintern badade vi ofta bastu med våra grannar och alla var nakna, vuxna som barn, och sprang ut och kastade sig i snön utan att skämmas det minsta. Därifrån fick jag nog med mig att det var helt naturligt och inte nödvändigtvis något sexuellt med nakenhet. En riktigt sund norrländsk syn om ni frågar mig! 🙂

 1. Härligt sund inställning till kroppen.
  Jag förstår dig, är också periodare som går all in men sedan tröttnar för att något annat mer intressant pockar på för stunden … sen kan jag vara tillbaka till det förra intresset igen efter ett tag och så rullar det på

 2. Fint inlägg:). Jag upplever oxå att om man inte prioriterar Yogan att man blir mindre mjuk o glad i sinnet och stel i hela kroppen. Testa att göra yoga enligt ayurveda. Det gjorde jag och då är resultaten ännu mer märkbara. Yogan är ju väldigt personlig och i ayurvedan anpassas poserna och asanas till din person, som du är, och effekten är otrolig. Ta reda på din personlighetstyp först, sen bygg din yogarutin. Jag hittade Janesh Vaidyas böcker, ”Ayurveda för ditt sinne”, ”Yogan är min terapi” och ”Maten är min medicin.” Man får riktig insikt och det är enkelt att tolka. Lycka till!
  Hör gärna av dig rogoz15 (instagram)

 3. Ja så är vi norrlänningar, stå på dej och skit i elaka kommentarer, jag är övertygad att det handlar om människor med för mycket fritid och avundsjuka

 4. Hej Jessica
  Som själv också periodare när det gäller motion o träning, men i desperat behov av att träna upp min förmåga att koppla av och bli medveten om min kropp så är jag i skriande behov av att komma igång med yoga, avslappning och meditation. Har provat för lääääänge sen, men det är helt ur mitt system nu.
  Vilken app skulle du rekommendera på nybörjarnivå om man ska komma igång på egen hand till att börja med…? Finns ju så många…
  Tack på förhand och tack för en inspirerande blogg! Heja dig!

  1. Kul att du gillar bloggen! Jag började med Pocketyoga, men det blir lite tjatigt efter ett tag eftersom det är samma pass (tre olika). Nu kör jag rätt mycket med Yogobe. Kör hårt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..